Прес-центр29 березня 2018, 16:03

У минулому році обсяг реалізації промислової продукції склав 22,7 млрд гривень

Під час засідання колегії заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко заслухав звіт щодо роботи Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації за 2017 рік.  

Доповідачем виступив директор Департаменту Сергій Шелест, який представив шість основних напрямів діяльності структурного підрозділу. Зокрема, це – промисловість, енергетика, транспорт, пошта та зв’язок, дорожнє господарство та енергозбереження.

Він зазначив, що на сьогодні на підконтрольній українській владі території області здійснює виробничу діяльність 438 промислових підприємств. Основні підприємства зосереджено у містах Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Кремінна. Питома вага цих міст у загальному обсязі реалізації промислової продукції області складає майже 50%.

Обсяг реалізації промислової продукції у минулому році склав 22,7 млрд гривень.

Індекс виробництва промислової продукції у 2017 році склав 69 %.

У зв’язку із повним припиненням перетоків електричної енергії на тимчасово окуповану територію та пошкодженням окремих ліній електропередач вздовж лінії зіткнення організовано підключення населеного пункту Трьохізбенка та прилеглих територій  до електрозабезпечення до ПЛ 220 кВ «Лу ТЕС - Ювілейна», а також здійснено прокладку кабелю з підключенням до енергосистеми області с. Лопаскине, яке було знеструмлене через пошкодження мереж на неконтрольованій території

Департаментом здійснюється супровід будівництва ПС 500 кВ «Кремінська» із заходами ПЛ 500 кВ «Донбаська - Донська» та ПЛ 220 кВ «Кремінська - Ювілейна».

Окремо Сергій Шелест акцентував увагу на транспортному сполучені.

Зокрема, за 2017 рік темп росту показників до 2016 року по регіональні філії «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» перевезених пасажирів збільшився на 29 % (перевезено1671,33 тис. осіб), у тому числі у дальньому сполученні на 21 % (перевезено 923,56 тис. осіб), приміському – 40% (перевезено 747,78 тис. осіб), з них пільгових – 36 % (перевезено 113,78 тис. осіб).

Крім цього, завдяки особистій участі голови облдержадміністрації Юрія Гарбуза з керівництвом ПАТ «Укрзалізниця» внесені зміни до розкладу руху призначеного пасажирського поїзду 138/137 Хмельницький – Лисичанськ.

У 2017 році оптимізовано автобусну маршрутну мережу області. Щодня на лінію виходять 251 транспортний засіб середньої та великої місткості.

Минулоріч у рамках Регіональної цільової програми дорожнього будівництва в Луганській області на 2016-2019 роки відремонтовано 22,4 км покриття проїзної частини доріг.

Також  проведено капітальний ремонт мосту через р. Сіверський Донець на автомобільній дорозі КПВВ «Танюшівка»–Старобільськ–Бахмут в районі м. Рубіжного та мосту через р. Айдар на автодорозі Чугуїв–Мілове в м. Старобільську.

Розпочато капітальний ремонт мосту через р. Лугань в с. Троїцькому Попаснянського району.

У зазначений період на реалізацію заходів Програми енергозбереження для населення Луганської області на 2015-2018 роки з обласного бюджету було виділено 1,7 млн гривень, що сприяло відшкодуванню 1005 позичальникам.

У рамках Програми економічного і соціального розвитку Луганської області Департаментом було укладено 590 договорів на 161 об’єкт для виконання робіт з реконструкції мереж вуличного освітлення 11 районів області.

Загальна протяжність реконструйованих мереж вуличного освітлення в районах склала 189,773 км з 4951 світлоточки.

Наприкінці колегії Юрій Клименко наголосив приділити особливу увагу пріоритетним напрямкам роботи у 2018 році. Зокрема, будівництву ПС 500 кВ «Кремінська», вирішенню питань щодо підтоплення шахт, сприяти налагодженню роботи ДП «Лисичанський склозавод», пошуку інвестицій для покращення технічного стану транспорту на маршрутах загального користування тощо.