Прес-центр1 грудня 2017, 10:12

У Сєвєродонецьку обговорили план «Жінки, мир, безпека»

У рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбулось «ОБСЄ-кафе» за темою: «Жінки, Мир & Безпека».

Під час неформальної зустрічі учасники обговорили низку актуальних питань, зокрема, Національний та регіональний плани з реалізації дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року, участь жінок у миротворчій та громадській діяльності.

Представник ОБСЄ зазначив, що у структурі Спеціальної моніторингової місії наразі працюють 9 % жінок.

У свою чергу заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик розповіла, що Луганщина однією із перших затвердила Регіональний план заходів на період до 2017 року.

За її словами, у плані прописані дуже необхідні та правильні пункти – протидія ґендерно обумовленому насильству, особливо, сексуальному, робота із мінної безпеки та основ безпеки життєдіяльності. Вона підкреслила важливість залучення жінок до прийняття управлінських рішень.

Після підбиття підсумків акції «16 днів проти насильства» та обговорення з усіма зацікавленими сторонами, зазначений план буде продовжено на наступні роки.

Крім цього, представники патрульної поліції розповіли про практичну роботу із випадками домашнього насильства.

Участь у заході також взяли спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, директор Департаменту соціального захисту населення обласної держадміністрації Елеонора Поліщук, координатор з питань гуманітарного реагування в Луганській області Фонду ООН у галузі народонаселення Ганна Висоцька, начальник патрульної поліції Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного Олександр Гостіщев, студенти, представники громадських та міжнародних організацій.