Прес-центр24 cічня 2018, 09:01

У Сєвєродонецьку проведено другу супервізію для контактних осіб, які допомогають постраждалим від насильства

У рамках пілотного проекту щодо попередження ґендерного та домашнього насильства «Відповідальність починається із нас» за підтримки міжнародних організацій Médecins du Monde, Фонд ООН у галузі народонаселення та Action Against Hunger проведено другу супервізію для контактних осіб.

На заході розглянуто практичні аспекти надання допомоги постраждалим. Контактні особи поділилися досвідом проведення практичних групових або індивідуальних сесій та консультацій.

Також відбулось тренувальне заняття із планування безпеки постраждалих або осіб щодо яких існує ризик вчинення насильства.

Слід зазначити, що у лютому заплановані виїзні інформаційні заходи у містах, селищах та селах Попаснянського району, де працюють контактні особи.

Нагадаємо, що Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації спільно із Попаснянською райдержадміністрацією визначено контактних осіб із числа жителів місцевих громад району, які надають первинну допомогу постраждалим від насильства, перенаправляють, роз’яснюють їх права та проводять інформаційну роботу.