Прес-центр20 cічня 2020, 14:01

У Сєвєродонецьку рятувальники провели навчання з порятунку людей на воді у зимовий період

Рятувальники Луганщини провели тренування на озері Чисте щодо реагування на надзвичайні ситуації (небезпечні події) у зимовий період на водоймищах.

За легендою навчань, через необережне поводження громадян на човні під час риболовлі, дві особи опиняються у воді, у результаті чого виникла загроза переохолодження та загибелі рибалок. Інформація про надзвичайну подію прийнята черговим диспетчером 12-ї ДПРЧ м. Сєвєродонецька.

На місце надзвичайної події прибуває рятувальне відділення на автомобілі САРМ-Л. На водоймищі на значній відстані від берега у воді знаходяться два громадянина, які потребують допомоги. Найближчого до берега постраждалого врятовано та передано для надання першої домедичної допомоги фельдшеру 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Сєвєродонецька. Біля човна залишається другий постраждалий у воді, стан постраждалого у зв’язку з переохолодженням погіршується. На місце події прибуває фельдшерська виїзна бригада швидкої медичної допомоги АРЗ СП Головного управління. Другого постраждалого врятовано та передано фельдшерській виїзній бригаді швидкої медичної допомоги АРЗ СП Головного управління, проводиться госпіталізація до Сєвєродонецької міської лікарні.

На другому етапі навчань, за легендою, під час святкування Хрещення Господнього на озері Чисте під час пірнання один з відвідувачів знепритомнів та пішов під воду. На місце події прибуває відділення Обласної рятувально-водолазної служби та бригада швидкої медичної допомоги Сєвєродонецької міської лікарні. Постраждалого знайдено й евакуйовано на берег озера, передано бригаді екстреної медичної допомоги Сєвєродонецької міської лікарні.

Після навчань рятувальники провели профілактичну роботу з рибалками, присутніми на озері під час навчань, під час якої розповіли про статистику загибелі людей на воді та наголосили на причини трагічних випадків. Крім того, фахівці Служби порятунку роздали рибалкам пам’ятки із правилами безпеки під час перебування на воді у зимовий період. Наприкінці тренування було підведено підсумки та проведено аналіз виконаної роботи, враховано певні недоліки. Загалом, як було зазначено, учасники навчання впоралися з поставленими завданнями, оперативно і злагоджено провели рятувальні роботи та готові у разі надзвичайних ситуацій і подій своєчасно надати допомогу постраждалим.

За матеріалами ГУ ДСНС України у Луганській області