Прес-центр19 листопада 2019, 16:11

У Сєвєродонецьку відбудеться І Форум регіональної коаліції Луганської області «Від спільного бачення до економічного зростання»

Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» у співпраці з Луганською облдержадміністрацією проведуть I Форум регіональної коаліції  Луганської області «Від спільного бачення  до  економічного зростання».

Захід відбудеться 20 та 21 листопада в готелі «Мир» (вул. Лисичанська, 1) .

Початок – 20 листопада, о 10.00 год.

Прес-конференція – 21 листопада,  о 12.00 год.

Акредитація представників ЗМІ електронною поштою: infolugansk@gmail.com

Мета заходу – разом із ключовими партнерами визначити та узгодити цілі та перелік завдань, реалізація яких важлива для трансформації Луганської області.

Упродовж двох днів учасники обговорюватимуть ідеї та шукатимуть рішення для впровадження змін у таких напрямах:  пріоритетні галузі економіки, кластери та інноваційні бізнеси; економіка в сільських територіях; інфраструктура та енергетична безпека; управління, послуги та соціальна згуртованість. Напрацювання будуть представлені в останній день Форуму.

Крім цього, у перший день Форуму відбудуться панельні дискусії з представниками органів державної влади, бізнесу, науки, громадського сектора про побудову співпраці між місцевими громадами за допомогою інноваційних рішень та про інструменти підтримки розвитку регіону.

Участь у Форумі візьмуть:  виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, заступник директор Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» Тімоті Мадіган, керівники районних центрів, представники вищих навчальних закладів, а також інших Проєктів USAID, які працюють у регіоні: «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East), «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (PULSE), «Конкурентоспроможна економіка України» (CEP).