Прес-центр19 cічня 2018, 17:01

Україна серед пріоритетів зовнішньої політики Вашингтону, - представники Центру з питань американсько-українських відносин

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з делегацією Центра з питань американсько-українських відносин (Center for US-Ukrainian Relations).

До складу делегації увійшли директор вашингтонського офісу «Центру відносин США-Україна» Микола Грицковян та член Комітету із зовнішніх справ Українського Конґресового Комітету Америки, тимчасовий голова Ради Українських Державницьких Організацій Світу Борис Потапенко.

Під час зустрічі Микола Грицковян зазначив, що мета цього візиту – вивчити ситуацію в Луганській області. Зокрема, дізнатися наскільки область змінилися за часи проведення антитерористичної операції, як живуть громадяни України на підконтрольній українській владі території та на окупованій.

У першу чергу заступник голова облдержадміністрації Юрій Клименко подякував Уряду Сполучених Штатів Америки за надану у якості гуманітарної допомоги телевізійну вежу, яка була встановлена у Новоайдарському районі.

Потім він розповів про соціально-економічну ситуацію у регіоні. «Пріоритетним завданням обласної влади є відновлення соціальних об’єктів та об’єктів життєдіяльності у населених пунктах, насамперед, що знаходяться поблизу лінії розмежування, – розповідає делегації заступник голови облдержадміністрації. – За 2015 рік ми відновили роботу практично усі обласні заклади, які залишились на непідконтрольній території, – лікарні, суду, прокуратуру, Пенсійний фонд, соціальні служби та п’ять вищих навчальних закладів. Ми знайшли для них нові приміщення, зробили ремонти, закупили обладнання тощо».

Він також повідомив, що на сьогодні на території Луганської області офіційно зареєстровано майже 300 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Крім цього, у ході зустрічі приділялася увага питанням інформаційній та гібридній війни, яку розв’язала проти нас російський агресор. Юрій Клименко наголосив, що голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз всіляко бореться з викривленою неправдивою інформацією та оскаженілою кремлівською пропагандою. Його позиція – донести те, що Україна прагне жити в мирі, в єдиній області і вирішити цю військово-політичну ситуацію на сході країни тільки мовою дипломатії. Створені в області професійні асоціації є надійним мостом комунікації між людьми по обидва боки Сіверського Дінця.

Наприкінці зустрічі Юрій Клименко запросив поважних гостей на святкування у червні цього року 80-річчя створення Луганської області.