Прес-центр20 березня 2018, 10:03

Урологічне відділення Луганської обласної клінічної лікарні працює у Лисичанську

На базі центральної міської лікарні у Лисичанську у лютому розпочало свою роботу урологічне відділення Луганської обласної клінічної лікарні.

Відновлення роботи цього високоспеціалізованого відділення стало можливим завдяки підтримці проекту головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом.

Відділення розраховане на 10 цілодобових ліжок. Воно оснащене необхідним інвентарем, у тому числі сучасним медичним обладнанням: операційним столом, ліжками, апаратом для ультразвукової діагностики та пункційної нефростомії, ендоскопічним обладнанням для діагностики та виконання малоінвазивних операційних втручань.

Придбання медичного обладнання обійшлося обласному бюджету у 10,5 млн гривень.

Очолює відділення лікар-уролог Владислав Михайський.

Відділення спрямоване надавати як невідкладну, так і планову високоспеціалізовану урологічну допомогу. До речі, завдяки оснащенню сучасним ендоскопічним обладнанням там можна проводити малоінвазивні дослідження та ендоскопічні втручання.

Для вдосконалення роботи вищезазначеного відділення в планах придбання сучасного гольмієвого лазерного випромінювача, який надасть змогу проводити контактне подріблення каменів сечоводів та сечового міхуру.