Прес-центр15 грудня 2015, 16:12

В облдержадміністрації відбулось засідання міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення

Сьогодні, 15 грудня відбулось засідання міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення. У заході взяли участь представники облдержадміністрації та правоохоронних органів, Головного територіального управління юстиції у Луганській області, закладів культури.

Засідання відкрила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, підкресливши, зокрема важливість юридичної обізнаності серед населення області, особливо для молоді, як найбільш активної та, у той же час, вразливої верстви населення.
На порядку денному засідання ради визначені наступні питання: правове виховання молоді засобами бібліотечного впливу, попередження підліткової злочинності через проведення рейдів за участі представників правоохоронних органів, соціального захисту та системи освіти. 
Також члени ради обговорили шляхи залучення та підвищення ефективності засобів масової інформації в питанні правової освіти населення, використання новітніх інформаційних технологій та соціальних мереж, громадських приймалень та «гарячих телефонних ліній» для малозабезпечених верств населення. 
За результатами роботи ради розроблено пропозиції щодо вдосконалення плану роботи обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової на 2016 рік з підвищення рівня правової освіти населення області, ураховуючи специфіку регіону та наявні можливості.