Прес-центр2 вересня 2017, 10:09

В області вшановують пам'ять про загиблих у Другій світовій війні

Сьогодні, 2 вересня, у Сєвєродонецьку на площі Перемоги відбувся урочистий захід з нагоди відзначення 72-ї річниці завершення Другої світової війни та 74-ї річниці визволення Луганської області від фашистських загарбників.

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, керівництво міста, ветерани війни, учасники АТО, представники громадськості та учнівська молодь.

Пам'ять про загиблих у Другій світовій війні та тих, хто віддав своє життя заради визволення Луганщини, вшанували хвилиною мовчання.

Ольга Лішик від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, звертаючись до присутніх, наголосила, що саме з нашої області почалася героїчна історія звільнення України від фашистських загарбників.

Майже півтора року з липня 1942 року перебувала Луганська область під фашисткою окупацією. За цей час більше ніж 100 тисяч людей було закатовано у нацистських казематах, 70 тисяч луганчан примусово відправлені з Батьківщини на каторжні роботи.

«Ми в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу, незалежність і в Другій світовій війні, і сьогодні тут на Сході,  – наголошує Ольга Лішик. – Я вірю в мир на нашій рідній луганській землі!»

Слід зазначити, що сьогодні біля братської могили у Добовому гаю у м. Кремінній відбудеться поховання старшого лейтенанта Севрюка Івана Івановича.

Цього року було знайдено останки льотчика, який не повернувся з бойового виліту 26 вересня 1941 року у Ленінградській області.

По закінчену мітингу усі учасники поклали квіти до пам'ятника-стели переможцям у Великій Вітчизняній війні.