Прес-центр18 вересня 2017, 09:09

В ОТУ «Луганськ» сапери проходять вишкіл

На одному з полігонів оперативно-тактичного угрупування «Луганськ» тривають навчальні збори з особовим складом військових частин зі спеціальності «сапер розмінувань». Метою зборів є підготовка відповідних спеціалістів, повідомляє Міністерство оборони України.

Особливу увагу керівники навчальних зборів приділяють дотриманню заходів безпеки при проведенні робіт з розмінування. Також спеціалісти проводять постійну роботу з місцевим населенням, наголошуючи на підвищеній пильності під час перебування у лісосмугах та на місцевості з високою травою.

При знаходженні будь-якого вибухонебезпечного предмету категорично забороняється брати в руки, робити спроби розібрати, кидати у полум’я, викручувати підривники. У разі виявлення невідомих пристроїв слід обов’язково повідомляти Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Протягом навчальних зборів з особовим складом проводяться теоретичні заняття, які одразу ж закріплюються під час практичних дій на полігоні. Після успішного складання заліків сапери отримають відповідні сертифікати.