Прес-центр13 cічня 2017, 16:01

Вадим Черниш: Розвиток інфраструктури і будівництво житла для переселенців - складові стратегії Уряду щодо відновлення миру на Сході України

За підсумками робочої поїздки до Луганської області Уповноважений Президента України з мирного врегулювання в Донецькій і Луганській областях, Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, Міністр  з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш та заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова зустрілись з луганськими журналістами.

«Держава піклується про відбудову Донбасу, кошти з непідконтрольних територій перерозподілені та використовуються на розвиток інфраструктури. В Луганській області – це 150 об’єктів, на 100 з яких вже ведуться роботи.  Важливо, що всі закупівлі робіт здійсненні за системою Prozorro, а до їх виконання залучені вимушені переселенці», – зазначила Ірина Геращенко.

Почесна гостя акцентувала на високому сучасному рівні оснащення нещодавно відбудованої дитячої лікарні, а також висловила надію, що будівля Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру після реконструкції стане справжньою  архітектурною перлиною Луганщини: «Ми виступимо з ініціативою і висадимо біля театру парк. Сподіваюсь, що Національний ботанічний сад нас підтримає».

Також, Перший заступник Голови Верховної Ради України торкнулась теми житла для переселенців. Зокрема, можливості забезпечення службовим житлом  висококваліфікованих спеціалістів, які працюють у переміщених медичних та освітніх закладах: «Допомогти пустити корені тут на своїй землі».

До вирішення цієї проблеми пообіцяв долучитись і Міністр України з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш. «І розвиток інфраструктури, і будівництво житла для переселенців  - все це вкладається у загальну стратегію Уряду щодо відновлення миру на Сході України», –  зазначив він.

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова, звертаючись до журналістів наголосила: «Уряд та місцева влада демонструють приклад міжнародним донорам щодо шляхів відновлення миру на Донбасі. Ми дуже раді побачити результати».

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз висловив почесним гостям подяку та підтримку зусиль обласної влади щодо розбудови Луганщини та відзначив: «Сьогодні ми спільно проаналізували результати роботи у 2016 році і чітко бачимо стратегію на 2017 рік».