Прес-центр14 грудня 2017, 10:12

Вічна пам'ять тим, хто пожертвував своїм життям в ім'я майбутнього! – Юрій Гарбуз з нагоди вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС сьогодні, 14 грудня, в Україні відбуваються меморіальні заходи.

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у мітингу-реквіємі та покладання квітів до пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС у Сєвєродонецьку.

В заході також взяли участь керівництво міста та представники обласної організації «Ветерани Чорнобиля Луганщини»

У своєму зверненні до присутніх очільник області зазначив, що сьогодні ми вшановуємо учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, масштаб якої і руйнівні наслідки відчуваємо і через 30 років після катастрофи.

«Всі, хто, не шкодуючи себе, – рятувальники, військовослужбовці, цивільне населення, – ринулися на боротьбу зі стихією, назавжди залишаться у вдячній пам'яті нащадків. Ми ніколи не забудемо тих, хто пожертвував своїм життям в ім'я майбутнього!» – сказав Юрій Гарбуз.

Він нагадав, що обласною владою забезпечено стовідсоткове виконання державних бюджетних і регіональної цільової програм допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Варто зазначити, що у поточному році були вдвічі збільшені витрати з обласного бюджету і втричі з місцевих районних бюджетів на медичну підтримку постраждалим після цієї техногенної катастрофи. У 2018 року буде збережено показники поточного року: було заплановано 1 млн гривень, виділено – 2,3 млн гривень з облбюджету).

Також очільник області зазначив, що тримає на особистому контролі питання соціального і медичного захисту учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.