Прес-центр7 березня 2018, 16:03

Відродження вугільної галузі Луганщини. Юрій Гарбуз разом з шахтарями розробили «дорожню карту»

Відродження вугільної галузі Луганщини. Юрій Гарбуз разом з шахтарями розробили «дорожню карту»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів робочі наради з керівництвом і трудовими колективами на вугледобувних підприємствах області – ПАТ «Лисичанськвугілля» та ДП «Первомайськвугілля».

«Кожний мій виїзд до Мінереговугілля – це «вибивання» грошей на зарплати шахтарям. Спільними зусиллями нам вдалося ліквідувати заборгованість», – зазначив очільник області на зустрічі з трудовим колективом ПАТ «Лисичанськвугілля». Він також наголосив: «Я волію заходити не  з протягнутою рукою і з мозолями на колінах – я хочу заходити з мозолями на руках і говорити на рівних. До вас я теж прийшов як партнер. Моя робота на посаді керівника області дає можливість працювати вам. І я хочу, щоб ваша робота була продуктивною».

Під час обговорення шахтарі підтримали проект реконструкції Сєвєродонецької ТЕЦ, який є предметом зустрічей Юрія Гарбуза із зарубіжними інвесторами. Зокрема, попередні домовленості щодо реалізації проекту досягнуті з китайською компанією “NORINCO”. Переведення Сєвєродонецької ТЕЦ з газу на вугілля дасть змогу підвищити рівень енергобезпеки регіону і завантажити шахту Мельникова, під яку розроблено техніко-економічне обґрунтування реконструкції ТЕЦ.

Дуже актуальним є питання відновлення функціонування збагачувальної лінії шахти «Привільнянська», що постраждала внаслідок бойових дій. Запуск цієї лінії дасть змогу вийти на виробництво збагаченого енергетичного вугілля і значно покращити виробничо-господарську діяльність підприємства. Юрій Гарбуз доручив директору Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Сергію Шелесту підготувати документи для виділення на поворотній основі коштів з обласного бюджету у необхідному обсязі (7,5 млн грн).

«Ми дуже хочемо працювати на благо міста і області, у нас чудовий колектив, є спеціалісти. Стабільна робота шахт допоможе вирішити цілий комплекс соціальних питань», – зазначив у ході зустрічі представник трудового колективу ПАТ «Лисичанськвугілля».