Прес-центр19 вересня 2017, 14:09

Вперше за роки Незалежності України інваліди Великої Вітчизняної війни в Луганській області отримали по 10 тис. гривень

З ініціативи голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза 162 інваліда Великої Вітчизняної війни у цьому році отримали по 10 тис. грн на одну особу. Ці кошти були виділені з обласного бюджету.

Про це під час апаратної наради розповіла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, доповідаючи про виплату щорічної разової грошової допомоги до 5 травня у 2017 році ветеранам війни та деяким категоріям громадян.

За її словами, на реалізацію заходів Комплексної обласної програми медичного і соціального забезпечення учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, ветеранів війни та прирівняних до них осіб на 2017-2019 роки передбачено грошову допомогу за рахунок коштів обласного бюджету на загальну суму 2 млн 460 тис. грн.

Крім того, у рамках Програми, 244 учасникам Великої Вітчизняної війни надано разової грошової підтримки у розмірі 5 тис. грн на одну особу, 13 інвалідів ВВВ пройшли курс реабілітації у ТОВ «Новопсковський санаторій «Перлина» тривалістю 14 днів з розрахунку вартості путівки не більш ніж 5000 грн на одну особу також за рахунок коштів обласного бюджету.

Крім того, заходами вищезазначеної обласної програми передбачено надання грошової допомоги у розмірі 1500 грн на одну особу: інвалідам Великої Вітчизняної війни до Дня визволення Луганської області від фашистських загарбників, інвалідам АТО до Дня захисника України, інвалідам війни – учасникам бойових дій на території інших держав до Міжнародного дня інвалідів.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день виплачено матеріальної допомоги 801 особі на суму 2,252 млн грн, у тому числі учасникам АТО – 37 особам на загальну суму 153 тис. грн.