Прес-центр8 грудня 2017, 15:12

Юрій Гарбуз: Братерські відносини між Луганською і Львівською областями є запорукою єдності України

Сьогодні, 8 грудня, на Львівщині розпочала роботу дводенна Конференція «Карпати: фінансові інструменти місцевого розвитку», у якій бере участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

У заході візьмуть участь голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, представники Уряду та народні депутати.

У вітальному слові очільник Луганщини наголосив: «Луганська і Львівська області знаходяться на різних кордонах України. Мають різних сусідів, а від так і кардинально різні проблеми. Останні чотири роки Луганщина разом із Донеччиною є справжньою східною брамою України і всієї Європи».

Під час панельної дискусії «Інструменти фінансування транскордонної і міжрегіональної співпраці на службі у громад» Юрій Гарбуз презентував здобутки міжрегіональної співпраці Львівщини і Луганщини у форматі «#Змінимо_країну_разом!» та зазначив, що братерські відносини між нашими областями є запорукою єдності України.

Звертаючись до присутніх Юрій Гарбуз зауважив: «Ми прагнемо миру і успіху для рідного краю. Тому досвід транскордонної співпраці Львівщини та інструментів місцевого розвитку для нас є дуже цінним. Ці теми, на запрошення голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, обговорюємо сьогодні разом з представниками Польщі, Румунії, України».

Також під час заходу передбачено проведення ще двох панельних дискусій за участі спікерів з України, Польщі та Румунії: «Обласні та державні програми: ефективність та нові підходи до фінансування ініціатив місцевих громад» та «Інструменти фінансування регіонального розвитку в Карпатах».