Прес-центр30 серпня 2016, 10:08

Юрій Гарбуз подякував Уряду Японії в особі Посла Шигекі Сумі за підтримку освітньої галузі Луганщини

Сьогодні, 30 серпня 2016 року, відбулася спільна прес-конференція голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза і Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Шигекі Сумі у рамках візиту японської делегації та міжнародних партнерів України з Програми розвитку ООН та ЮНІСЕФ на Луганщину. Захід пройшов за участю заступника міністра освіти і науки України Павла Хобзея.

Юрій Гарбуз визначив пріоритетом своєї діяльності розвиток освітньої сфери в регіоні. «Діти – це наше майбутнє, тому підтримка і забезпечення належних умов для їх навчання і розвитку є моїм головним завданням», – заявив очільник області.

Заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей подякував уряду Японії за фінансову підтримку розвитку освіти в Україні. Він також заявив про підтримку з боку міністерства програми мобільності між вчителями з різних регіонів України з метою консолідації суспільства.

Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс наголосила на плідній співпраці між адміністрацією Луганської області та Представництвом ЮНІСЕФ. «На території Луганської області за фінансової підтримки Уряду Японії було відремонтовано 15 шкіл, закуплено обладнання та дидактичні матеріали. Відтак допомогою охоплено 150 тис. школярів Луганщини», – зауважила пані Барберіс.