Прес-центр18 грудня 2017, 16:12

Юрій Гарбуз привітав малечу соціально вразливих категорій з Днем Святого Миколая Чудотворця

Сьогодні, 18 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз привітав маленьких жителів області з Днем Святого Миколая Чудотворця.

Цього дня святковий захід у залі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру зібрав дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, перебувають під опікою та з сімей, діток, чиї батьки загинули в АТО, які опинилися у складних життєвих обставинах з усієї області.

Очільник Луганщини привітав малечу з прийдешніми Новим роком та Різдвом Христовим, побажав їм мріяти і вірити, гарно вчитися і бути наполегливими у досягненні своїх цілей.

«Нехай вас береже Господь! А ми будемо будувати для них успішну країну!», – сказав він.

Традиційно маленькі мешканці області, отримали від Юрія Гарбуза солодкі подарунки та іграшки, взяли участь у цікавій новорічній інтермедії «Як врятувати Мережину».

Довідково: Станом на 1 грудня на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в службах у справах дітей на підконтрольній українській владі територій перебуває 1470 дітей. З них 1042 дітей виховується в сім’ях опікунів та піклувальників. Протягом поточного року в сім’ї опікунів, піклувальників влаштовано 47 дітей.

На теперішній час в регіоні створено та функціонує 15 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються 100 дітей та 85 прийомних сімей, в яких виховуються 160 дітей.

Протягом поточного року в області усиновлено 35 дітей, з них громадянами України – 30, іноземними громадянами – 5 дітей. На теперішній час в регіоні створено та функціонує 15 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються 100 дітей та 85 прийомних сімей, в яких виховуються 160 дітей.

Протягом поточного року в області створено 3 дитячих будинки сімейного типу (м.Лисичанськ, м.Рубіжне, Міловський район) та 7 прийомних сімей (Біловодський, Білокуракинський, Кремінський, Новопсковський, Станично-Луганський райони, м. Лисичанськ), до яких влаштовано 38 дітей.