Прес-центр17 серпня 2016, 16:08

Юрій Гарбуз: створення опорних шкіл – єдиний варіант забезпечення якісної освіти на селі

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної  військово-цивільної адміністрації заявив під час зустрічі з журналістами.

За висновками експертів Міністерства освіти і науки України, у дітей, які отримали освіту у сільській місцевості в декілька разів менше шансів успішно скласти ЗНО з основних предметів для вступу у вищі навчальні заклади, ніж у їх ровесників, які закінчили школи у містах.

Опорні школи – одне з рішень, яке сьогодні пропонується для подолання очевидного розриву між якістю освіти в селах та містах.

З метою надання рівних умов доступу до якісної освіти дітей, які навчаються у загальноосвітніх навчальних закладах сільської місцевості, Луганською облдержадміністрацією вжито низку організаційних заходів щодо створення мережі опорних шкіл.

«З 1 вересня запрацюють перші п’ять опорних шкіл у Біловодському, Кремінському та Попаснянському районах. Після прийняття відповідного рішення Старобільською районною радою, шостою опорною школою стане Половинкінська загальноосвітня школа I-III ступеней, яка відібрана для участі у Проекті міжнародної матеріальної допомоги опорним школам за підтримки міжнародних донорів: фонду Western NIS EnterрriseFund та Агентства США з Міжнародного Розвитку (USAID). Щорічно у кожному районі області буде створюватись нова опорна школа, що передбачено Обласною цільовою програмою «Освіта Луганщини на 2017-2020 роки» – зазначив Юрій Гарбуз.