Прес-центр5 cічня 2017, 14:01

Юрій Гарбуз: Тільки за активної громадської підтримки миротворчого процесу, обласна влада буде ефективною щодо імплементації Мінських домовленостей

Сьогодні, 5 січня заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання робочої групи з питань виконання угод Тристоронньої контактної групи у м. Мінську на території Луганської області. У заході також взяли участь керівники структурних підрозділів, представники керівництва райдержадміністрацій та КП «Попаснянський водоканал».

Заступник голови облдержадміністрації повідомив присутнім, що розпорядженням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана схвалено Концепцію Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України, яка передбачає стимулювання соціально-економічного розвитку територіальних громад для підвищення якості життя населення через зміцнення їх спроможності та соціальної стійкості, стимулювання економічної активності.

Він наголосив, що процес реалізації програми передбачає здійснення комплексу заходів із застосуванням підходу, що базується на правах людини. Забезпечення економічного зростання передбачено шляхом використання інноваційних механізмів підтримки малого та середнього підприємництва. Визначені ООН принципи розбудови миру є основою для виконання відповідних завдань програми.

«Голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз переконаний, що тільки за активної громадської підтримки миротворчого процесу, обласна влада буде ефективною щодо імплементації Мінських домовленостей, вирішенні питань  відновлення Луганщини», - акцентував Юрій Клименко.

Передбачається, що протягом 2017-2020 років на реалізацію програми орієнтовно буде надано 48,7 млрд. гривень, у тому числі 23,7 млрд. гривень – за рахунок коштів державного бюджету, 3,8 млрд. гривень – місцевих бюджетів, 21,1 млрд. гривень – за рахунок інших джерел.