Прес-центр4 серпня 2016, 19:08

Юрій Гарбуз взяв участь у відкритті Луганського обласного наркологічного диспансеру

4 серпня у Лисичанську голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у відкритті Луганського обласного наркологічного диспансеру. У заході також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та керівники структурних підрозділів Луганської ОДА.

 

Нагадаємо, що на ремонт закладу з обласного бюджету було виділено 497 тис. грн. Ще 1224,9 тис. грн було виділено на придбання медичного обладнання.

 

На ці кошти було придбано зокрема 2 аналізатори (біохімічний та гематологічний), центрифугу та термостат для лабораторії, монітор пацієнта, електрокардіограф, дефібрилятор для реанімаційної, 2 алкотестери та 2 морозильні камери. Окрім того придбано комп’ютерну техніку для створення електронної бази медичних карт стаціонарного хворого та інше необхідне обладнання.

 

Роботу Луганського обласного наркологічного диспансеру на підконтрольній українській владі території області, у місті Лисичанську, відновлено з грудня 2014 року. Тоді штат закладу складав 6 осіб. А вже сьогодні до складу медичного закладу входять диспансерне відділення, наркологічне відділення на 30 ліжок з палатою інтенсивної терапії, денний стаціонар, хіміко-токсикологічна лабораторія , 2 центри замісної підтримувальної терапії у містах Лисичанську та Рубіжному. Висококваліфіковану медичну допомогу пацієнтам надає 41 медичний працівник.

 

На базі диспансеру діє кафедра психіатрії та наркології Луганського державного медичного університету, спеціалісти якої надають психологічну підтримку осіб залежних від алкоголю та наркотичних речовин.