Прес-центр17 серпня 2016, 17:08

Юрій Гарбуз:«Ми маємо не відродити, а народити нову медицину області»

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації заявив сьогодні, 17 серпня, під час урочистого відкриття клініко-біохімічної лабораторії Луганського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІД.Відділення оснащено новим лабораторним обладнанням, яке дає змогу проводити ефективну діагностику та здійснювати належний супровід лікування хворого.

«Я би хотів сказати не про саме приміщення чи обладнання, а про системний підхід, який полягає у бажанні створити нову модель надання якісних медичних послуг. Ми маємо не відродити, а народити нову медицину області», – зазначив Юрій Гарбуз. Він також звернув увагу на культуру дбайливого ставлення до власного здоров’я, яке є запорукою довголіття кожної людини.

Розвиток галузі охорони здоров’я є одним із пріоритетних напрямів діяльності очільника Луганщини. За короткий період перебування Юрія Гарбуза на посаді голови Луганської обласної державної адміністрації було відкрито вісім відділень лікувальних закладів, придбано нове медичне обладнання, відремонтовано будівлі лікарень. До кінця поточного року заплановано реалізувати 45 проектів у медичній сфері на суму 611,7 млн грн.