Прес-центр12 серпня 2016, 09:08

Юрій Клименко: «Ситуація вздовж лінії розмежування продовжує загострюватися. Загинув український воїн»

11 серпня ввечері бойовики з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів вели обстріл у напрямку смт Станиця Луганська. Наші військовослужбовці були вимушені відкрити вогонь у відповідь.

 

З автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляли село Жовте Новоайдарського району.

 

Протягом вечора минулої доби ворог також активізувався на попаснянському напрямку.

 

Під вогонь противника з 82-мм мінометів та протитанкових гранатометів потрапили позиції українських військовослужбовців поблизу околиць міста Попасна. У результаті обстрілу один наш військовослужбовець загинув.

 

Також з гранатометів різних типів обстріляни села Новоолександрівка та Новозванівка.

 

12 серпня після півночі ворог продовжив обстріли у напрямку населених пунктів Попаснянського району.

 

Так російсько-терористичні війська з самохідних артилерійських установок, 120-мм мінометів, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відкривали вогонь у напрямку сіл Новозванівка та Новоолександрівка. Наші військовослужбовці були вимушені відкрити вогонь у відповідь.

 

У той же час ворог з БМП та автоматичних гранатометів знову завдали удару по позиціям українських військовослужбовців поблизу села Жовте Новоайдарського району.

 

«Ситуація вздовж лінії розмежування продовжує загострюватися,  збільшилася кількість обстрілів російсько-терористичних військ значно. На жаль, загинув український воїн, який з гідністю виконував свій військовий обов’язок. Сподіваюся, що наші партнери по Мінським домовленостям дадуть об’єктивну оцінку агресивним діям російсько-терористичних військ», – підкреслив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.