Прес-центр15 вересня 2017, 09:09

Змінено систему закупівлі путівок для постраждалих учасників АТО

У 2017 році змінено систему закупівлі санаторно-курортних послуг на відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування (путівки) для осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції через безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги на підставі тристоронньої угоди (особа – управління – санаторій).

Крім цього, передбачено вільний вибір самим учасником АТО санаторно-курортного закладу.

Після перевірки закладу на відповідність встановленим вимогам укладається тристороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно-курортному закладу за надані послуги.

Гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначається щороку Міністерством соціальної політики за погодженням з Міністерством фінансів.

У 2017 році вона становить: для інвалідів з числа учасників АТО – 5250 грн; для постраждалих учасників АТО – 6300 грн.

Для забезпечення санаторно-курортнім лікуванням постраждалий учасник АТО має перебувати на обліку в управлінні соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.

Для взяття на облік надаються необхідні документи:

Заява, яка подається за зареєстрованим місцем проживання особи. А особи, які є громадянами України, що переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, – за фактичним місцем проживання;
Медична довідка лікувальної установи за формою № 070/о;
Копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;
Документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення;
Паспорт громадянина України.

Порядок забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників антитерористичної операції регулюється постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 200 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням» (зі змінами).