Архів новин

03 октября 2024

По одному-два будинки на місто в рік – в «лнр» затвердили програму капремонту багатоповерхівок, У Сіверськодонецьку підрядники кидають будинки відновленими наполовину, 65 безпілотників росіяни спрямували по Балці Журавці

«Загалом в районі Балки Журавки окупанти здійснили 91 обстріл. 26 із них – зі ствольної артилерії. У переважній більшості, намагалися застосовувати безпілотники. Їх на цій ділянці фронту було задіяно противником 65 одиниць, – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Далекобійність нарешті має бути забезпечена саме так, як це потрібно для завершення цієї війни – звернення Президента

Дорогі українці, українки!

Сьогодні в Києві з першим візитом був новий керівник НАТО Марк Рютте, і це знаковий його візит в Україну – одразу після набуття повноважень Генсека Альянсу. І головне тепер реально наповнити такий пріоритет рішеннями. Зрозуміло, як важливо повністю виконувати кожну нашу домовленість із партнерами про оборонну підтримку. Вчасність у підтримці – це стійкість на фронті. Фронт має бути посилений. І далекобійність нарешті має бути забезпечена саме так, як це потрібно для завершення цієї війни. Всі в Альянсі розуміють, які є потреби.

47 жителям Сєвєродонецької громади надана грошова допомога на лікування

Вони отримали 189 000 гривень.

Виплати мешканцям громади, які опинилися в складних життєвих обставинах, передбачені заходами Комплексної цільової програми «Турбота» на 2024 рік.

Допомога надається на відшкодування витрат, понесених людиною внаслідок лікування тяжкої хвороби, поранення, медичних операцій тощо.

За більш детальною інформацією звертайтеся за номерами телефонів: 099 035 43 49, 095 572 34 67 (з 10:00 до 15:00 у робочі дні).

Ключова наша мета – це повноцінне членство України в Альянсі – Президент під час зустрічі з Генсеком НАТО Марком Рютте

Пріоритети України – вступ до НАТО, виконання рішень Вашингтонського саміту Альянсу та спільне збиття російських ракет і дронів. Про це Президент Володимир Зеленський говорив під час зустрічі з Генеральним секретарем НАТО Марком Рютте в Києві. 

Це перший закордонний візит Марка Рютте як керівника Північноатлантичного альянсу. Глава держави зазначив, що завдяки цьому одразу зрозумілі пріоритети, де саме зараз триває захист спільних цінностей усієї Євроатлантики. 

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Наказом Мінреінтеграції від 4 вересня 2024 року № 267 (https://minre.gov.ua/2024/10/02/pro-zatverdzhennya-zmin-do-pereliku-tery...) внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією (https://minre.gov.ua/wp-content/uploads/2024/10/21_p

За дев’ять місяців військовим Коломийчиської громади виплатили майже 500 тисяч гривень допомоги

Із бюджету громади грошову допомогу одержали 40 людей на загальну суму 476 тисяч гривень. 

Серед них:
- 17 ветеранів війни – 204 тисячі гривень;
- 18 військовослужбовців – 216 тисяч гривень;
- троє курсантів – 36 тисяч гривень.

Допомога також надана двом родинам загиблих Захисників. Їм виплачено 20 тисяч гривень.

Програма «Громада – Захисникам і Захисницям України» продовжує діяти. 

Звертайтеся за номером телефону: +38 099 067 86 94.

При перевірках трьох комунальних підприємств Луганської області виявлено порушення й недоліки на понад 9,5 млн гривень, - Артем Лисогор

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор виданню «ОтроВ».

«За моїм дорученням управлінням внутрішнього аудиту облдержадміністрації перевірені комунальні підприємства, діяльність яких викликала найбільшу критику громадськості. За результатами позапланових аудитів встановлено 45 порушень та недоліків на загальну суму понад 9,5 млн гривень», - повідомив Артем Лисогор.

Військові, які відбивають ворожі навали на сході, отримали області відзнаки

У День Захисників та Захисниць України відбулось урочисте нагородження оборонців Луганщини, під час якого Артем Лисогор вручив Знаки пошани бійцям 3-ї окремої штурмової бригади.

Також з нагоди свята Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов вручив обласні відзнаки військовослужбовцям 53-ї окремої механізованої бригади імені Володимира Мономаха, 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса та 111-ї окремої бригади Сил територіальної оборони.

У п’ятницю наші пенсійники прийматимуть у хабі Кремінської громади в Києві

4 жовтня там відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб з Луганської області представником ГУ ПФУ в Луганській області.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 15:00 за адресою: м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, буд. 8 (ст. метро «Звіринецька»).

«Помста» йде: знищено 18 одиниць бронетехніки, ліквідовано 70 окупантів, спалено 14 складів боєкомплекту

1 511 вогневих ударів завдали луганські прикордонники по місцях розміщення противника на Сіверському, Куп’янському, Бахмутському напрямках та в районі Серебрянського лісу з 23 по 29 вересня.

Як наслідок – 70 ліквідованих окупантів та 70 поранених, одного росіянина взято в полон.

Серед знищеної та пошкодженої техніки: гармата 2А65 «Мста», два міномети 2Б9 «Васильок», 14 легкових та вантажних автомобілів, квадроцикл, 13 одиниць броньованої техніки, п’ять танків Т-72, 71 безпілотник. 

Спалено 14 складів боєкомплекту, дві окопні станції РЕБ та пункт управління БпЛА.