Архів новин

23 октября 2024

Найбільше уваги – складним напрямкам на Донеччині, потребам наших воїнів, бригад в оперативності постачання від партнерів – звернення Президента

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Коротко про цей день.

Провів нараду з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем щодо поточних питань і деяких невідкладних рішень, які потрібно ухвалити. Також була нарада із секретарем РНБО Олександром Литвиненком про контроль за виконанням рішень РНБО та підготовку деяких військових питань на наступну Ставку.

Облдержадміністрація готує пакет пропозицій, критично важливих для ведення бізнесу в регіонах в умовах війни. Наступний діалог із бізнесом – 25 жовтня

Варіанти рішень проблемних питань, порушених бізнесом Луганщини під час першої зустрічі в рамках проєкту «Діалог з бізнесом», будуть передані для розгляду на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. 

Нагадаємо, 18 жовтня відбувся перший онлайн-діалог із підприємцями області. Темою для обговорення стало бронювання працівників та комунікація з ТЦК та СП.

Зокрема, представники бізнесу наполягали на 100-відсотковому  резервуванні працівників-водіїв.

єРобота: як держава підтримує агропідприємства

Держава інвестувала понад 1 млрд грн у підтримку аграріїв у  рамках програми єРобота. 

238 підприємств отримали гранти на розвиток.

Які умови програми – дивіться в інфографіці

Сестрі військового з Білокуракинщини Євгена Кравцова передали орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, яким бійця відзначили посмертно

Капітана Євгена Кравцова відзначено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно), згідно з Указом Президента України № 7/2024.

Учора державну нагороду передали його сестрі Тетяні, яка наразі мешкає на Вінниччині.

Євген Кравцов народився 4 грудня 1995 року в Білокуракиному на Луганщині. Закінчив місцеву школу. У 2014-му в 18-річному віці пішов добровольцем до лав ЗСУ.

Зі 109-м окремим гірсько-штурмовим батальйоном воював в районах Авдіївки, Попасної, Бахмута.

Кому з пенсіонерів ВПО необхідно проходити ідентифікацію кожні шість місяців

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 № 637 «Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам», пенсіонерам, які отримали статус внутрішньо переміщеної особи, місце постійної реєстрації за паспортом у яких територія, що окупована з 2014 року, необхідно проходити ідентифікацію кожні шість місяців.

Луганщина долучилась до театрального фестивалю української драматургії «ДНІПРО.ТЕАТР.UA»

 

«Ця театральна сцена стала місцем зустрічі незламних театрів, які працюють на межі вогню та під постійними обстрілами, але роблять свій неоціненний внесок у збереження національної самоідентичності. Це не менш важливо сьогодні, - адже щодня рашисти знищують наші театри та музеї, спалюють бібліотеки, спотворюють історію, намагаються зламати наш дух та змусити замовкнути. Але наші голоси звучать все гучніше, на увесь світ», - зазначив Артем Лисогор.

У п’ятницю в Києві вам нададуть допомогу пенсійники Луганщини

25 жовтня у хабі Лисичанської громади відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб представником ГУ ПФУ в Луганській області. 

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 15:00 за адресою: м. Київ, вул. Миколи Ушакова, буд. 8-А (ст. метро «Житомирська»).

У жовтні Сєвєродонецькою громадою виплачено ще понад півмільйона гривень 47 військовим та членам їхніх сімей

Одноразову матеріальну допомогу на загальну суму 260 000 гривень отримали 13 мобілізованих та осіб, які добровільно пішли служити до лав ЗСУ під час впровадження воєнного стану в Україні.

Двом родинам загиблих Захисників виплачено по 15 000 гривень.

Кожній з 20 родин загиблих військових Сєвєродонецької громади з нагоди Дня Захисників і Захисниць України надано по 10 000 гривень.

Загинув за Покровськ: до небесного війська став уродженець Луганщини Роман Доценко

Роман народився і виріс у Балці Журавці (Невське) Сватівського району.

У 2006 році, разом із родиною, виїхав до Покровського району на Донеччину. 

До початку повномасштабного вторгнется рф працював у міжнародній логістичній компанії. Але стояти осторонь війни та окупації рідного дому не зміг. Вступив до лав ЗСУ. Служив механіком у складі 5-ї окремої штурмової Київської бригади. Ніс службу на Бахмутському та Покровському напрямках.

17 жовтня 2024 року під час виконання службових обов'язків на Покровському напрямку Роман Доценко загинув.

Окупанти вимагають у бізнеса списки найманих працівників чоловічої статі, комунальному перевізнику в Луганську не вистачає 300 водіїв – в місті транспортний колапс, загарбники тиснуть біля Греківки

«Минулої доби противник зосередив атакуючі зусилля на Греківці. На зазначеній ділянці фронту штурмові дії тривали до глибокої ночі. Наші оборонці відбивають усі ці спроби ворога. Також росіяни обстріляли територію навколо Балки Журавки, де застосували артилерійські установки та безпілотні літальні апарати», – поінформував Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.