Архів новин

27 октября 2024

Артем Лисогор: 31 квадрокоптер передали нацгвардійцям, що боронять Луганщину

«Бійці бригади швидкого реагування НГУ «Рубіж» декілька місяців стримували росіян, не даючи останнім захопити Рубіжне. Нацгвардійці продовжують битися за Луганщину і сьогодні. Намагаємося виконати всі запити, які надходять від цих мужніх воїнів. Днями за моїм дорученням передали їм 31 дрон DJI Mavic 3 Pro. За швидке вирішення питання дякую Рубіжанській громаді. Безпілотники підвищать ефективність виконання бойових завдань та, упевнений, допоможуть зберегти життя хлопцям», - наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.

При прийомі на роботу до силових структур в «лнр» перевага надається особам з рф, у Сіверськодонецьку більша частина тепломереж ще не відремонтована, ворог двічі атакував Білогорівку

«Противник продовжує штурмові дії в Білогорівці. Лише за минулу добу намагався просунутися там двічі, але обидва рази був зупинений Силами оборони, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Поблизу Макіївки і Греківки росіяни атакували, маючи підтримку авіації. Крім того, по наших укріпленнях та населених пунктах вони вдарили зі ствольної артилерії та застосовували безпілотні літальні апарати».

Ваучер на безоплатне навчання від служби зайнятості: хто може отримати і за яких умов

Це документ, який дає право безоплатного навчання у більшості закладів освіти, на підприємствах, в установах та організаціях, які мають ліцензію Міністерства освіти та науки України. Це можливість підвищити кваліфікацію чи пройти перепідготовку.
Повний перелік професій, спеціальностей для навчання, за якими може бути виданий ваучер, тут: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0793-23#n7
Право отримати ваучер мають такі категорії людей:
•  люди старше 45 років, які мають не менше 15 років трудового стажу;

У понеділок в Ірпені консультуватимуть луганські пенсійники

28 жовтня у хабі Лозно-Олександрівської громади з 10:00 до 11:00 відбудеться онлайн-консультування з питань пенсійного забезпечення, субсидій і пільг.

Адреса: м. Ірпінь, вул. 74-ї Стрілецької дивізії, буд. 1.

Для налагодження ефективного процесу виплат соціальних допомог: у Мінсоцполітики розробили проєкт «Електронний кабінет банку»

У Мінсоцполітики розпочали процес долучення банківських установ, а також «Укрпошти» до тестування «Електронного кабінету банку та Укрпошти» на Соціальному веб-порталі електронних послуг Мінсоцполітики.

Проєкт впроваджується спільно з Мінсоцполітики та ДП ІОЦ для співробітників уповноважених банків, які здійснюють виплати державних соціальних допомог і мають технічну можливість використовувати функціонал «Електронного Кабінету банку». 

Як підтвердити стаж роботи до 1 січня 2004 року за відсутності трудової книжки або відповідних записів в ній

Із 1 січня 2004 року страховий стаж обчислюється за даними, наявними в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Порядком підтвердження наявного стажу роботи для призначення пенсії за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.1993 №637, визначено, що основним документом, що підтверджує стаж роботи до впровадження персоніфікованого обліку, є трудова книжка.

МГБ «Світанок»: за півроку батьківської турботи Дімасік навчився не тільки говорити, а й співати

Чотирирічний Дімасік – наймолодший мешканець малого групового будинку «Світанок» на Кіровоградщині, яким опікується Лисичанська громада. 

Півроку тому, коли він став членом цієї великої родини, хлопчик не міг навіть розмовляти. Але турбота вихователів та старших братиків та сестричок зробила диво. Наразі малюк відчуває себе «головною людиною» у «Світанку». Він відкритий до людей, жваво спілкується та вже співає разом із новими друзями.