Архів новин

26 октября 2024

Очікуємо необхідного більшого тиску на Росію та більшої підтримки для України – звернення Президента

Дорогі українці, українки!

Сьогодні ще тривав розбір завалів у Дніпрі після російського удару. Більш ніж 20 людей були поранені цим ударом – усім надано необхідну допомогу. Але, на жаль, пʼять людей загинули, і серед них – дитина. В Києві від наслідків удару «шахедів» загинула дівчина – 14 років їй було. Мої співчуття всім рідним та близьким.

Сьогодні завдано удару по Костянтинівці - Донецька область. Четверо працівників поліції постраждали. Обстріли були й на Сумщині, Харківщині, під ударами Донеччина, на півдні нашої держави: Одеса, Запоріжжя, наша Херсонщина.

Ще 37 жителів Лисичанської громади отримають одноразову грошову допомогу

 

Ці мешканці опинилися в складних життєвих обставинах у зв’язку з довготривалою хворобою та потребують лікування або оперативного втручання.

На зазначені потреби їм виділено 179 тисяч гривень.

Від початку року за матеріальною допомогою звернулися вже 205 жителів громади.

Фінансування програми «Прихисток» продовжено до кінця року

 

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців виділяє додаткові 265 мільйонів гривень на фінансування програми «Прихисток».

Збільшення бюджету «Прихистку» стало можливим завдяки спільним зусиллям Офісу Президента, УВКБ ООН, Мінреінтеграції, МЗС і Мінвідновлення. Це дасть змогу продовжити реалізацію програми до кінця 2024 року.

Завдяки проєкту «Прихисток» у власників житла, які безкоштовно розмістили в себе ВПО, є можливість компенсувати оплату комунальних послуг.

Обговорення Плану Перемоги з органами влади на місцях, завершення підготовки релокованих установ до зими, грошова підтримка військових та цивільних, – Артем Лисогор підбив підсумки тижня, що минає

 

Цього тижня головною загальноукраїнською подією було засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. До цього заходу долучилися і керівники обласної влади на чолі з головою Луганської обласної державної адміністрації – начальником обласної військової адміністрації Артемом Лисогором.

Глава держави Володимир Зеленський детально обговорив План перемоги з учасниками Конгресу.

Начальник обласної військової адміністрації акцентував, що сьогодні тисячі родин чекають на повернення українських військових з Перемогою.

Подробиці евакуації пораненого подружжя з Балки Журавки

 

54-річний Іван та його 57-річна цивільна дружина Ольга понад 10 днів переховувалися в підвалах рідного села Балка Журавка від російських обстрілів.

Виходили на вулицю лише тоді, коли доводилося змінювати підвали на більш вцілілі.

Поранень зазнали 15 та 16 жовтня: ворог за допомоги fpv-дронів влаштував полювання на цивільних.

Луганчани схиляють голови в пам'ять про жертв нічної атаки на Дніпро

 

В місті Дніпро внаслідок нічних ракетних атак росіян загинули троє людей, серед яких була дитина. Ще 19 осіб отримали поранення, з них четверо – діти.

Ці трагічні події стали наслідком безжальних обстрілів, які призвели до значних руйнувань, зокрема знищення двоповерхового житлового будинку та пошкодження багатоквартирних будинків і медичних закладів.

За реєстрацію прав власності на нерухомість жителі «лнр» сплачують обов’язкове мито, у Сіверськодонецьку відсутні графік і схема підключення багатоповерхівок до тепломережі, росіяни атакують в Серебрянському лісі

 

«Противник щодня атакує в напрямку Греківки, намагаючись витіснити Сили оборони із зайнятих позицій. Також росіяни провели штурмові дії у Серебрянському лісі. Наші Захисники стримують ворога, – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор. – З артилерії та з безпілотників загарбники обстрілюють населені пункти, логістичні шляхи та укріплення українських військових».