Архів новин

25 октября 2024

Президент прийняв вірчі грамоти від послів Фінляндії, Бразилії, Ірландії, Чорногорії, Литви та Ісландії

Президент Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти від новопризначених послів шести країн в Україні: Фінляндії – Тар’ї Орвоккі Фернандес, Бразилії – Рафаеля де Мелло Відала, Ірландії – Джонатана Конлона, Чорногорії – Борянки Симічевич, Литви – Інги Станітє-Толочкєнє та Ісландії – Фрідріка Йонссона.

Глава держави подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, привітав послів із початком дипломатичної місії та висловив сподівання на інтенсивний розвиток міждержавного діалогу з їхніми країнами.

Відбулося друге засідання відкритого заходу «Діалог з бізнесом» (відео)

Другий тиждень поспіль організовані засідання регіональної платформи «Діалог з бізнесом», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським. 

Головним спікером виступив перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов.

Метою цих зустрічей є налагодження діалогу між владою та бізнесом, визначення та обговорення проблемних питань, розроблення варіантів щодо їх вирішення.

Цього тижня, як і за тиждень до цього, підприємці звернулись до влади з питанням примусової перереєстрації бізнесу.

«Нашого голосу нікому не вимкнути і не заглушити!» - Артем Лисогор долучився до написання Всеукраїнського радіодиктанту (відео)

У компанії студентів, викладачів та керівництва Луганського національного університету імені Тараса Шевченка очільник Луганщини долучився до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Цьогоріч саме в стінах будівлі, де зараз розміщується наш університет, символічно пролунав радіодиктант. ЛНУ імені Тараса Шевченка має столітню історію, його засновано ще у 1921 році. 

У довоєнний час виш став одним з найбільших ВНЗ України та єдиним освітнім закладом у всьому промисловому регіоні, де готували викладачів української мови та літератури. 

«На Лубенській землі у Луганській області» Артем Лисогор відкрив перший для Луганщини Центр ветеранського розвитку

Центр ветеранського розвитку діятиме на базі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка у м. Лубни Полтавської області.

20 таких центрів у регіонах України вже відкриті Міністерством у справах ветеранів на виконання Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору на період до 2030 року, що реалізується з ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

«Ніч на полонині»: Луганський театр виступив з фестивальною прем’єрою у Дніпрі

Автентичні костюми, блискуча гра та декорації, які перенесли глядачів на Карпатський плай. Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр показав виставу «Ніч на полонині» в рамках театрального фестивалю української драматургії «ДНІПРО.ТЕАТР.UA».

Подія зібрала сотні глядачів – в залі аншлаг. У Дніпрі нині мешкає чимало внутрішньо переміщених осіб з Луганщини, завдяки виставі свого театру всі вони змогли відчути частинку рідного краю, побачити знайомі обличчя, зібратися разом.

На Луганщині Сили оборони України уразили ЗРК «Бук-М3» та знищили РПН 9С36 ЗРК «Бук-М2» окупантів

У ніч на 25 жовтня підрозділи Сил безпілотних систем Збройних Сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони уразили зенітний ракетний комплекс «Бук-М3» та знищили радіолокаційну станцію підсвічування цілей і наведення ракет 9С36 ЗРК «Бук-М2» ворога.

Цілі розташовувалися на тимчасово окупованій території Луганської області за декілька десятків кілометрів від лінії бойового зіткнення.

Юна спортсменка з Луганщини здобула ще дві нагороди всеукраїнського турніру зі стрибків у воду

Змагання серед спортсменів вікових груп С, D, E організовано у Києві.

Золоту нагороду у стрибках у воду з вишки у групі D виборола наша Аліна Бурсова, набравши 202,85 балів. Срібну призерку з Києва вона випередила на понад 42 бали.

У синхронних стрибках у воду з 3-метрового трампліну Аліна у парі з киянкою Дар’єю Поляковою стала другою з результатом у 236.82 бали.

Нагадаємо, що раніше представниця Луганщини перемогла у стрибках у воду з метрового трампліну.

Вітаємо!

Кремінська громада представить свій план відновлення на Всеукраїнському саміті мерів

Захід має на меті підготовку та акумуляцію проєктів, спрямованих на економічний розвиток і відбудову України, зосереджуючись на ефективній співпраці між органами влади та бізнесом, а також на налагодженні державно-приватного партнерства.

До хабу Гірської громади в Києві надійшла партія допомоги від благодійників

Видача продуктових наборів розпочнеться 25 жовтня об 11:00.

Для отримання допомоги необхідно бути зареєстрованим в цьому гуманітарному осередку, при собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код і довідку ВПО. Продуктові набори видаватимуть виключно за запрошенням – обов’язково має зателефонувати співробітник хабу.

Пакунки одержать наступні категорії ВПО: люди з інвалідністю І та ІІ груп, пенсіонери 70+, багатодітні родини, родини загиблих чи зниклих безвісти, УБД. 

У Балці Журавці після російського обстрілу загинув чоловік, у Старобільську окупанти вп’ятеро збільшать кількість вихованців «козачого кадетського корпусу», в «лнр» шість полігонів проектують вже третій рік – сміття звозять на старе звалище під Луганськом

«Загарбники безперервно обстрілюють Балку Журавку і територію навколо. Застосовують, здебільшого, ствольну артилерію та безпілотники. Час від часу – «Гради». Внаслідок одного з ударів загинув 68-річний чоловік», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Він додав, що двом пораненим мешканцям Балки Журавки, про яких повідомлялось напередодні, надають усю необхідну допомогу в медичному закладі в Слов’янську. Інші питання евакуйованих вирішуються Красноріченською військовою адміністрацією.

Учора противник атакував поблизу Греківки та Твердохлібового.