Архів новин

08 октября 2024

Жителів Перевальська не приймають в місцевій лікарні – там військові рф, скидами з дронів «привчають» до режиму лисичан росіяни, по Серебрянському лісу ворог вдарив некерованими авіаракетами

«Противник масовано обстрілює населені пункти удовж лінії бойового зіткнення та укріплення українських військових. Так, учора некерованими авіаційними ракетами окупанти поцілили по Твердохлібовому та території Серебрянського лісництва. По Балці Журавці вдарили з артилерії. Спрямували в бік села 88 безпілотників», – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Атакували росіяни в бік Макіївки, Греківки, Балки Журавки та в Серебрянському лісі.

У Києві відбулася конференція з актуальних питань репродуктивного здоров'я

Луганщину на конференції «Актуальні питання сексуального та репродуктивного здоров'я в умовах демографічної кризи» представила заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.
Конференція стала відповіддю на масштабну гуманітарну та демографічну кризу, викликану війною. У 2023 році UNFPA ініціював проведення Національної оцінки ситуації щодо сексуального та репродуктивного здоров’я та прав в Україні, яка виявила численні проблеми в цій сфері.

В Україні функціонують 47 команд раннього втручання в 16 регіонах

Чисельність отримувачів послуги раннього втручання у 2023 році становила понад 2,9 тис. сімей з дітьми (181 родина – внутрішньо переміщена).
Щоб повноцінно запустити відповідну послугу, Мінсоцполітики започатковує  експериментальний проєкт із запровадження договірної форми надання послуги раннього втручання, яким визначатимуться: 
- організаційна модель надання послуги;
- специфікація послуги; 
- механізм фінансування послуги
- завдання кожного члена команди раннього втручання; 
- вимоги до надавачів цієї послуги. 

Кому потрібно звернутися до ПФУ для призначення субсидії на опалювальний сезон

Для більшості українців, яким призначали субсидію під час неопалювального сезону, Пенсійний фонд України здійснить розрахунок самостійно. Самому жодних додаткових дій вчиняти не потрібно.

Також автоматично перерахують субсидію домогосподарствам, чия виплата у неопалювальний сезон дорівнювала 0 грн.

У Броварах в середу вам допоможуть пенсійники Луганщини

9 жовтня з 13:00 до 15:00 у хабі Сватівської громади відбудеться онлайн-консультування з пенсійних питань від фахівця Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Адреса: м. Бровари, вул. Героїв України, буд. 30.

Представник Луганщини переміг на чемпіонаті України з марафонського бігу

У Білій Церкві відбувся чемпіонат України з марафонського бігу серед дорослих та молоді.

Луганщину представляв спортсмен обласної школи вищої спортивної майстерності Роман Скурідін.

Він здобув перемогу в змаганнях серед молоді з результатом 2.31.21.

Вітаємо!
 

Кабінет ментального здоров'я та психологічної допомоги для військових, ВПО і мешканців міста відкрито Кремінською громадою в Рівному

У Консультативно-діагностичній поліклініці КНП «Кремінська багатопрофільна лікарня» відкрито кабінет ментального здоров'я та психологічної допомоги.

Там надають підтримку внутрішньо переміщеним особам, родинам військових, військовослужбовцям, а також мешканцям Рівного.

Прийом у кабінеті веде психіатр вищої категорії, доктор медичних наук Віталій Казаков, який також є викладачем Луганського державного медичного університету.

Для отримання психологічної допомоги можна звернутися за адресою: м. Рівне, вул. Стельмаха, 18М, кабінет 23.