Архів новин

22 октября 2024

Є сотні фактів очевидно необґрунтованих інвалідностей у посадовців митниці, податкової, в системі Пенсійного фонду, в місцевих адміністраціях – звернення Президента

Дорогі українці, українки!

Сьогодні кілька основних речей.

Перше – провів РНБО. За численними фактами порушень МСЕК і фальшивих інвалідностей для посадовців. Це не тільки, до речі, прокурори.

Є сотні таких фактів очевидно необґрунтованих інвалідностей у посадовців митниці, податкової, в системі Пенсійного фонду, в місцевих адміністраціях. З усім цим треба ретельно та оперативно розібратися. Система МСЕК має бути ліквідована.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня полеглого в бою луганського прикордонника Вадима Брюховецького передали його сестрі

Вадим Брюховецький народився та виріс на Луганщині. Проходив службу у прикордонній комендатурі швидкого реагування «Щастя». 

Загинув на другий день повномасштабного вторгнення, потрапивши під артилерійський вогонь противника під час виконання бойового завдання з евакуації побратимів в районі села Чмирівка Старобільського району. Йому було лише 22 роки.

Указом Президента України старший сержант Вадим Брюховецький був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).  

Державну нагороду передали сестрі Героя – Марині.
 

Кадрові рішення, законодавчі зміни та ретельна перевірка: результати засідання РНБО щодо ситуації з МСЕК та зловживанням посадовців з отриманням інвалідності

Рада національної безпеки і оборони України під головуванням Президента Володимира Зеленського провела засідання, на якому розглянула ситуацію з МСЕК та зловживаннями з боку посадових осіб різних державних органів з отриманням інвалідності.

Голова Служби безпеки України Василь Малюк і міністр внутрішніх справ Ігор Клименко доповіли щодо перевірок і розслідування кримінальних правопорушень. За їхніми словами, є багато фактів зловживань і фальшивих інвалідностей посадовців.

У хабі Сєвєродонецької громади у Тернополі консультують юристи

Консультації проводяться з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 17:00.

Звертайтеся за номерами телефонів: 067 404 80 97, 067 821 88 14, 067 404 80 57.

Майбутні пенсіонери можуть подати заяву на пенсію онлайн

Завдяки цифровізації державних послуг оформити виплату можна швидко та зручно, не виходячи з дому. Покрокова інструкція – в інфографіці.

В Україні буде проведено системний аудит житлових приміщень для потреб ВПО

Відбувся Парламентсько-громадський форум-діалог «Посилення захисту прав внутрішньо переміщених осіб».

Запрошення на навчання з гендерного мейнстримінгу

ГО «Бюро гендерних стратегій і бюджетування» за підтримки Ради Європи в рамках проєкту «Сприяння гендерній рівності в Україні» проводить тренінговий курс з гендерного мейнстримінгу «PROГендер»

Мета тренінгового курсу — надати учасницям і учасникам знання та інструменти для впровадження гендерного мейнстримінгу та ефективних гендерних стратегій у своїй роботі, відповідно до Стратегії гендерної рівності Ради Європи на 2024-2029 роки.

Український ветеранський фонд презентував путівник «Шлях ветерана» - практичний інструмент для ветеранів та їхніх родин

У Києві відбулася презентація путівника «Шлях ветерана», який має спростити процес звільнення з військової служби та допомогти Захисникам і Захисницям адаптуватися до цивільного життя. 

Упорядкували посібник юристи Українського ветеранського фонду за підтримки міжнародного фонду «Відродження», а поширюватимуть через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

У заході взяли участь представники органів державної влади, міжнародних інституцій, громадських організацій, а також Захисники та Захисниці.

Цьогоріч пенсійним фондом Луганщини здійснені виплати понад 220 тисячам пенсіонерів

22 жовтня в онлайн-режимі відбулося засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області за результатами діяльності протягом дев’ятьох місяців року. 

У його роботі взяла участь заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська. 

Вона зазначила, що протягом останніх років наша країна переживає складні часи, і це, безперечно, впливає на роботу соціальних інституцій. 

До Нижньодуванського хабу в Києві надійшла партія допомоги від благодійників

Видача продуктових наборів розпочнеться 22 жовтня о 12:00. 

Для отримання допомоги необхідно бути зареєстрованим в цьому хабі та при собі необхідно мати  паспорт, ідентифікаційний код і довідку ВПО.

Її одержано від благодійного фонду «Global Empowerment Mission» у партнерстві з Howard G. BUFFETT Foundation.

Локація хабу: м. Київ, вул. Здолбунівська, 3-А.

«Помста» крокує: луганськими прикордонниками за тиждень знищені чотири танки, гармати та бронетехніка ворога

Загалом з 14 по 20 жовтня ними завдано 1 119 вогневих ударів по місцях розміщення окупантів на Краматорському, Сіверському, Куп’янському напрямках та в районі Серебрянського лісництва. 

За підсумком, ліквідовані 74 загарбники, ще 60 зазнали поранень.

Серед знищеної та пошкодженої техніки противника: чотири танки, три артилерійські установки, дві бойових машини піхоти, бронетранспортер, МТ-ЛБ та 25 одиниць автотранспорту. 

Крім того, спалено три склади боєкомплекту та знешкоджено 15 БпЛА.

У «народній міліції лнр» російські військові зникають за дві-три доби після прибуття, архівна служба окупантів документує власні воєнні злочини, противник тисне біля Греківки та Макіївки

«Ворог поновив атаки на території Луганщини на Куп’янському напрямку. Спробував провести наступальні дії поблизу Стельмахівки. На Лиманській ділянці фронту загарбники тиснуть в районі Греківки та Макіївки. Наші військові тримають там оборону та завдають росіянам втрат, – зазначив Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації.