Архів новин

24 октября 2024

Президент закликав працювати над Планом перемоги на рівні громад так само, як триває робота на рівні держави

Перемогти у війні можемо тільки в єдності й тільки разом. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу на розширеному засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад.

Глава держави представив План перемоги членам Конгресу та громадам.

«Наші люди – мільйони українців – роблять усе можливе, щоб держава вистояла у війні передусім і щоб українське суспільство було захищене від російських ударів. Але є речі, які можуть забезпечити тільки наші партнери. І саме це вказано в нашому Плані перемоги», – сказав Президент.

Перемога і деокупація територій – єдина можливість українців безперешкодно, без страху за свої життя, повернутися до своїх громад і жити там у безпеці, – Артем Лисогор

Представлений Главою держави План Перемоги детально розглянули під час сьогоднішнього розширеного засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

418 учасників бойових дій з числа ВПО з Луганщини вже придбали житло, понад 3 000 військових і ветеранів отримали грошову допомогу від своїх громад, 4 800 обрали для вищої освіти луганські університети

Начальнику Луганської обласної військової адміністрації Артему Лисогору доповіли про стан виконання доручень за результатами засідань Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Питання стосувались 10 основних напрямів діяльності облдержадміністрації – від соціального захисту населення до земельних та майнових відносин. 

Основну увагу очільник Луганщини приділив саме забезпеченню прав ВПО, соціальному захисту ветеранів війни, розбудові безпечного освітнього середовища тощо.

Понад 900 родин із дітьми Сєвєродонецької громади одержали грошову допомогу до навчального року

Вже 909 родинам із дітьми Сєвєродонецької громади надано грошову підтримку до навчального року. 

Одноразова матеріальна допомога складає 2 500 гривень на кожну дитину.

Із місцевого бюджету за зазначеним напрямом вже виділено понад 2 мільйони гривень.

Оформити житлову субсидію можна онлайн

Це можна зробити через портал Дія (https://diia.gov.ua/) або через онлайн кабінет (https://portal.pfu.gov.ua/sidebar/Templates/InfoSubsidy) чи мобільний застосунок Пенсійного фонду України.

Якщо ви подаєте звернення через канали Пенсійного фонду, потрібно буде заздалегідь підготувати сканкопії документів, бо ви їх підвантажуватимете на одному з етапів формування заяви.

Усі релоковані установи, соціальні об’єкти, шелтери і хаби Луганщини готові до опалювального періоду, - Артем Лисогор

Станом на 24 жовтня опалювальний сезон стартував у більшості місць тимчасового проживання та шелтерах, створених для ВПО Луганської області.

Президент: Саме із захоплення Криму почався напад Росії на систему міжнародного права

Статут ООН базується на повазі всіх держав до суверенітету, територіальної цілісності та права визначати своє майбутнє, а не на тому, що хтось може вирішити спалити життя сусіднього народу чи депортувати його. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу на парламентському саміті Кримської платформи.

Оновлено Реєстр лікарських засобів та медичних виробів для програми реімбурсації

До програми включено 589 торгових назв ліків та виробів, серед яких 208 доступні безоплатно.

Програма поповнена новими засобами для лікування розладів психіки, а також фентаніловим пластиром для знеболення та паліативної допомоги.

Актуальні Реєстри:

Ніде у світі не повинно бути сили в таких слів, як «окупація», «полон», «депортація» – виступ Президента на парламентському саміті Кримської платформи

Дорога Латвіє!

Всі учасники саміту Кримської платформи!

Дорогі наші справжні друзі!

Радий бачити вас на вже третьому саміті нашої Кримської платформи.

Дякую всім вам за участь у саміті, за ваші добрі слова про Україну й за надану нам підтримку.

Кількість державних прапорів у цій залі зараз точно свідчить про те, що Росія з 14-го року провалилась у головному для неї, а саме: Путіну не вдалося зробити міжнародний злочин частиною норми для народів.

Саме із захоплення Криму почався напад Росії на систему міжнародного права.

Спортсменка з Луганщини перемогла на всеукраїнському турнірі зі стрибків у воду

У Києві триває всеукраїнський турнір зі стрибків у воду серед вікових груп С, D, E.

У стрибках у воду з метрового трампліну у групі D кращою стала представниця Луганщини Аліна Бурсова. Її спроби оцінені у 226,75 балів. 

Суперницю із Запоріжжя, яка посіла друге місце, переможниця випередила на понад 35 балів. 

Вітаємо!
 

Очільниця пенсійної служби Луганщини проведе особистий прийом в Черкасах

У понеділок, 28 жовтня, у місцевому хабі Попаснянської громади відбудеться особистий прийом начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольги Шарунової.  

Звертайтеся з 10:00 до 12:00 за адресою: м. Черкаси, вул. Чехова, буд. 9-А.

Шульгинською громадою збільшено розмір матеріальної допомоги військовим

Розмір відповідної виплати збільшено з 5 000 до 15 000 гривень.

Військовим громади, які вже отримали допомогу в розмірі 5 000 гривень, різницю буде доплачено.

Відповідні зміни внесені до місцевої Програми соціальної підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України на 2024-2025 роки та до Порядку надання матеріальної допомоги ветеранам війни, військовослужбовцям та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України.

росіяни поранили двох жителів Балки Журавки – їм надається допомога, в Сіверськодонецьку окупанти зайнялися віджимом приміщень банків та підприємств, надання невідкладної допомоги в місті залишається на вкрай низькому рівні

«Поранень жителі Балки Журавки зазнали декілька днів тому. Обидва випадки пов’язані із застосуванням окупантами дронів. Спершу росіяни здійснили скид по цивільному населенню, потім вибухнув безпосередньо fpv-дрон, – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Так, у чоловіка 1970 року народження – мінно-вибухова травма ступні та гомілки. Жінка 1967 року народження зазнала осколкових поранень грудної клітини. В неї також зафіксовано перелом нижньої щелепи. Поранених евакуйовано і доставлено до лікарні на Донеччині».