Прес-центр17 жовтня 2024, 15:10

Артем Лисогор провів особистий прийом та проінспектував готовність сіверськодонецького хабу до зими

Голова  Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор відвідав хаб Сіверськодонецької громади.
Там він провів виїзний особистий прийом та поспілкувався з новопризначеним головою міської військової адміністрації Олексієм Харченком.
На особистий прийом до голови облдержадміністрації прийшов житель Сіверськодонецька, який мав кілька питань, що потребують розгляду.
Спочатку він висловив особисте прохання допомогти його товаришу, що служить у артилерійському підрозділі 3-ї ОШБр.
Бійцям необхідний проектор та спеціальна дошка для планування завдань та вогневих уражень.
«Бійці Третьої штурмової захищають Луганщину на північно-західній ділянці нашого регіону. Позиція обласної влади зараз – допомога усім без виключення з’єднанням, які б’ються з ворогом на Луганському напрямку. Тому ми у найкоротший  строк розглянемо звернення і у разі погодження – направимо субвенцію на покриття їх потреб», – наголосив очільник області.
Наступне питання чоловіка стосувалось проведення президентської ініціативи «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». 
Артем Лисогор пояснив, що з безпекової точки зору та через розпорошеність учнів Луганщини по всій Україні, команда області не брала участі у змаганнях. Втім цьогоріч поновлено участь команд з Луганської області.
«Попри всі складності та триваючу війну, молодь області не повинна бути позбавлена права взяти участь у змаганнях. Усі незгоди лише гартують дух юніорів, а реалії нашого життя дають нові можливості для саморозвитку учнів. Спілкування з однолітками з усіх куточків країни дасть змогу відкрити нові горизонти нашій молоді», – сказав Артем Лисогор.
Окремо голова ОВА разом з Олексієм Харченком проінспектував хаб, статус його підготовки до зимового періоду.
«Наші хаби повинні бути острівцем безпеки в умовах можливих проблем з тепло- та електропостачанням у осінньо-зимовий період. Кожна з установ має бути готова прийняти та допомогти людям, не тільки переселенцям, а і жителям приймаючих громад», – наголосив після огляду очільник облдержадміністрації.