Прес-центр11 жовтня 2024, 08:10

На окупованій у 2022 році території багатомісячні затримки зарплати стають регулярністю, своїх немає – за вбирання побутового сміття в «лнр» відповідатиме підприємство з калінінграда, Балку Журавку обстріляли з реактивної артилерії

«Територію Серебрянського лісу росіяни знов обстріляли некерованими авіаційними ракетами. Бойові дії там не вщухають. Останнім часом противник збільшив наземну активність на Лиманському напрямку. Учора намагався просунутися поблизу Греківки, Площанки, Балки Журавки, Макіївки. В районі Балки Журавки вдарив із реактивної системи залпового вогню. Бив по наших укріпленнях артилерійськими установками. Спрямував у цей район 46 безпілотників», – повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Для населення захопленої у 2014 році частини Луганщини багатомісячна затримка заробітної плати вже давно стала звичкою. Натомість, жителі міст, які росія окупувала у 2022-му, ще не встигли до цього явища пристосуватися. Останні два роки ці затримки стали регулярністю навіть на так званих «державних» чи «комунальних» підприємствах. Людей привчають терпіти. Серед останніх випадків – Старобільське лісомисливське господарство, яке за понад три місяці заборгувало близько 2 млн рублів.

На місце оператора поводження з твердими комунальними відходами на території так званої «лнр» претендує лише одна установа. На диво – не місцева. Це – калінінградське підприємство «Вторсировина». Представники віддаленої від окупованої Луганщини області рф – єдині, хто подав заявку, бажаючи стати екологічним оператором. Своїх не знайшлося. Точніше, не дозволили.