Прес-центр2 жовтня 2024, 08:10

У «лнр» готуються до примусової мобілізації – перевірки чоловіків посилено, в Сіверськодонецьку окупанти обмежили роботу дитячих садків двома годинами на день, по Балці Журавці росіяни вдарили з реактивної артилерії

«Українські військові мужньо відбивають ворожі навали на Луганщині. На Куп’янському напрямку – поблизу Стельмахівки. На Лиманському епіцентрами боїв є Греківка, Балка Журавка, Серебрянський ліс. Намагаючись прорвати нашу оборону, загарбники застосовують усі наявні види озброєння. Так, по Балці Журавці вони вдарили зі ствольної та реактивної артилерії, спрямували в бік наших укріплень 38 безпілотників», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Осінній призов із 1 жовтня оголошено кремлем. На окупованих територіях розуміють, що це звичайне узаконення примусової мобілізації. Посилені перевірки чоловіків вже розпочалися. Так, на трасах навколо Луганська зупиняють кожну автівку чи автобус, вимагаючи пред’явити військовий квиток із оновленою позначкою про облік. Її відсутність означає подорож до військкомату. А в гіршому випадку – ще й початок процедури позбавлення громадянства рф. Потім – фронт.

У Сіверськодонецьку загарбники обмежили роботу дитячих садків двома годинами на день. Місцеві жінки скаржаться, що краще б взагалі не відновлювали діяльність дошкільних закладів. За відсутності регулярного громадського транспорту подорож з маленькою дитиною до дитсадка і в зворотному напрямку займає приблизно стільки ж часу, скільки й перебування у ньому. За ці дві години нічого й не встигнеш зробити. Суцільний популізм задля запрошення на відкриття дитсадка президента рф. Той взяв участь – відвідав місто у режимі онлайн.