Прес-центр14 вересня 2024, 10:09

У прифронтових громадах Луганщини залишається не так багато людей, але всім необхідним вони забезпечені. Особлива увага – допомозі військовим, які боронять Схід, – Артем Лисогор

Очільник Луганщини взяв участь у нараді під головуванням заступника Керівника Офісу Президента України Віктора Микити. До обговорень долучилися начальники ОВА прифронтових областей.

«У прифронтових громадах Луганщини залишається не так багато людей, але всім необхідним до зими вони забезпечені. Звісно, ми щодня наполягаємо на евакуації. Змусити ми їх не можемо, але до осінньо-зимового періоду місцеве населення підготовлено. Це буде вже третя така зима для наших селян. Вони знають, чого очікувати. Про підготовку до роботи у надважких умовах релокованих соціальних установ і хабів доповідав цього тижня окремо. Особливу увагу приділяємо підтримці наших оборонців, про що ще на початку тижня надав доручення керівникам всіх наших громад. Комунальні підприємства області допомагають у будівництві фортифікацій, у тому числі й в інших регіонах. Працюють там, де це військовим потрібно першочергово», – розповів за підсумками засідання Артем Лисогор.

Також голови облдержадміністрацій обговорили проблеми функціонування економічного сектору. Бізнес, зокрема і релокований, продовжує працювати попри усі ризики, забезпечуючи надходження до місцевих бюджетів. Очільникам регіонів доручено посилити комунікацію з підприємцями, проблеми яких – сфера відповідальності військових адміністрацій. 

Як зазначив Віктор Микита, окремий напрям – підтримка прифронтових регіонів з боку тилових областей. Невдовзі будуть представлені пропозиції і ухвалені відповідні рішення.

Він наголосив, що Глава держави Володимир Зеленський ставить перед ОВА завдання стосовно посилення обороноздатності країни та забезпечення життєдіяльності областей в умовах постійних атак з боку росіян.