Прес-центр12 жовтня 2024, 09:10

У школі в Хрустальному відкрили клас з посиленою військовою підготовкою, у Сіверськодонецьку працюють усього два дільничних лікаря, 46 БпЛА спрямували окупанти навколо Балки Журавки

«Зосередивши атакуючі зусилля на Лиманському напрямку, противник намагався просунутися в районах Греківки, Макіївки, Балки Журавки та Білогорівки. Територія поблизу кожного населеного пункту перебуває під постійним вогнем російської артилерії. Із реактивної системи залпового вогню загарбники вдарили по Балці Журавці. Застосували в бік села 46 безпілотників», - повідомив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

У школі № 11 в Хрустальному (раніше Красний Луч) відкрили клас з посиленою військовою підготовкою. Офіційно його діяльність куруватиме не армія рф, а так зване «міністерство внутрішніх справ лнр», і готуватимуть там ніби не завтрашніх бойовиків, а лише кадетів. Щоправда, починаючи вже з 5-го класу для учнів передбачені щоденні двогодинні заняття зі стройової підготовки. До програми також внесено вивчення навичок єдиноборств. 

Територію окупованого Сіверськодонецька обслуговують усього два дільничних лікаря. Безпосередньо місто розділено на 13 дільниць, де і працюють ці два терапевти. Ще один надає допомогу у Борівському, Бобровому, Сиротиному, Осколонівці. Слід зазначити, що до повномасштабного вторгнення у громаді надавали послуги близько 50 сімейних лікарів, які мали у середньому по дві та більше тис. задекларованих пацієнтів. У 25 разів більше. Масово люди не вертаються в окупацію, як про те намагається говорити російська пропаганда. Ситуація з медичним обслуговуванням в місті критична.