Прес-центр1 жовтня 2024, 07:10

У Сіверськодонецьку нестача вузькопрофільних лікарів, Лисичанськ увійшов у жовтень без води, понад 60 ракет спрямували окупанти по Серебрянському лісу

«У районі шістьох сіл Луганщини ворог штурмував наші позиції минулої доби. Зокрема, біля Андріївки, Стельмахівки, Білогорівки, Греківки, Макіївки, Балки Журавки. А також – у Серебрянському лісі, де бої не вщухають. Саме туди загарбники скинули за учора понад 60 некерованих авіаційних ракет. Зі ствольної та реактивної артилерії обстріляли Балку Журавку. 64 безпілотники противника намагалися вразити укріплення українських бійців. Вони тримають оборону», – зазначив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Жителі Сіверськодонецька, які залишилися в окупації, скаржаться на низьку якість медичних послуг. У місцевій поліклініці за останні два роки не додалося вузьких спеціалістів. У більшості випадків доводиться чекати гастролерів з пєрмі або їздити до Луганська. До речі, аби частково врятувати ситуацію, нещодавно звідти приїхали невролог, уролог, онколог, пульмонолог і ревматолог. Приймали вони лише один день протягом п’ятьох годин. Більшість хворих, звісно що, потрапити на консультацію не змогла.

Коли так званими «шефами» захопленого Лисичанська призначили представників татарстану, місцеві мріяли, що невдовзі населений пункт буде подібний казані. Минув час – люди почали радіти звичайній воді. Не питній – технічній, яку після значної перерви підвезли в цистерні в район колишнього заводу ГТВ. Понад два місяці лисичани у пошуку води сподівалися лише на власні можливості. Систему централізованого постачання, нагадаємо, розбили росіяни під час бойових дій у 2022 році. Кажуть, що ремонтують.