Прес-центр15 вересня 2024, 09:09

Унаслідок російського обстрілу Харківщини загинула жителька Невського, ще одна перебуває в лікарні, – Артем Лисогор

«Обстріл стався учора після 12:00. По селу Піски-Радьківські, що в Ізюмському районі, окупанти вдарили з реактивної системи залпового вогню «Торнадо». Снаряди влучили по житловій забудові. На жаль, загинула переселенка з Луганщини, 72-річна жінка. Її тіло з-під завалів вилучили рятувальники», – повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Раніше жінка жила у Невському, звідки евакуювалася на початку 2023 року. Вирішила залишитися неподалік рідного села – Піски-Радьківські розташовані у декількох десятках кілометрів від Невського. Проживала в будинку місцевих мешканців, куди 14 вересня й влучили росіяни.

«Множинних поранень ніг зазнала 52-річна невістка загиблої, теж ВПО з Невського. Її госпіталізували до лікарні в Краматорську. Необхідну допомогу постраждалій надали», – додав Артем Лисогор.

Організацією поховання загиблої жительки Невського займається Красноріченська військова адміністрації.

«Минула доба була неспокійною й на Луганщині, – зазначає Артем Лисогор. – Із реактивної артилерії загарбники обстріляли Макіївку. Зі ствольної – і Макіївку, і Невське. У напрямку обидвох населених пунктів росіяни застосували 73 безпілотники. 50 із них – по Макіївці».

Наші позиції противник атакував поблизу Стельмахівки, Макіївки, Невського, Білогорівки.