Прес-центр4 жовтня 2024, 14:10

Уряд США через агентство USAID продовжить підтримку Луганщини

Голова Луганської облдержадміністрації Артем Лисогор зустрівся з керівником проєкту USAID «Економічна підтримка України» (ERA) Тімоті Мадіганом. 

«Проєкт ERA став драйвером змін на Луганщині. Від початку його роботи реалізовано низку ініціатив, спрямованих на підтримку місцевого бізнесу, освіти, екології та інших. На жаль, через російську агресію, не вдалося реалізувати амбітний проєкт зі створення ІТ-школи на базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, але співпраця триває», - зазначив Артем Лисогор, коментуючи зустріч.

Наразі проєкт продовжує підтримку СНУ імені В. Даля, який відновив свою діяльність у Києві. Також обговорюється допомога у забезпеченні закладів області електричними станціями для роботи під час блекаутів та альтернативними джерелами енергії. Зокрема, можливість облаштування сонячними батареями місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Слід відзначити, Програма ERA стартувала  у 2018 році та триватиме до 2026 року. Загальна сума інвестицій уряду США для підтримки Луганської області  складе $325 млн.

У знак подяки за багаторічну співпрацю за значний особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток Луганської області Артем Лисогор вручив Тімоті Мадігану Почесну відзнаку «За розвиток регіону» та пам’ятний коїн.