Прес-центр28 вересня 2024, 11:09

Візит Президента до США, зведення оборонних споруд комунальниками Луганщини, допомога військовим, – Артем Лисогор підбив підсумки тижня, що минає

«Комунальники Луганщини у прифронтових районах звели 300 бліндажів, 60 км протитанкових ровів, 9 км траншей 80 капонірів під техніку, 17 кілометрів взводних опорних пунктів й підготовили майже 100 вогневих позицій», – повідомив під час щотижневого брифінгу очільник Луганщини Артем Лисогор.

Окремо нацгвардійцям з бригади «Рубіж» луганчани передали позашляховик, а підрозділам Держспецтрансслужби – шість комплексів радіоелектронної боротьби та розвідки.

Робота громад з надання матеріальної допомоги мобілізованим військовослужбовцям триває. 

Протягом тижня Президент України Володимир Зеленський у рамках робочого візиту перебував у Сполучених Штатах Америки. 

«Це важливі зустрічі з представниками країни, що є стратегічним союзником України у війні проти рашизму. Очікуємо приємних новин за підсумком заокеанського візиту Президента», – акцентував Артем Лисогор.
Глава держави відвідав виробничі потужності оборонного підприємства у Пенсильванії, де виготовляють артилерійські боєприпаси, що невдовзі будуть доправлено на фронт. А також зустрівся з чинним Президентом США Джозефом Байденом, кандидаткою на президентський пост Камалою Гарріс та Премʼєр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. Подякував за рішучу підтримку України з перших днів війни. 

З двопартійними делегатами Конгресу та Сенату США Президент обговорив ситуацію на полі бою, захист енергетичної мережі та підготовку нашої країни до зими.
Очільник Луганщини Артем Лисогор з колегою з Донеччини долучився до розширеної наради заступника Керівника Офісу Президента України Віктора Микити стосовно поглиблення звʼязків між регіонами України та країн ЄС.

Наразі мережа муніципальних та міжрегіональних партнерств областей України з Німеччиною становить 224 угоди. Дев’ять із них підписано в період широкомасштабної війни. Всі ці партнерства є ефективними та активно розвиваються.