Прес-центр30 вересня 2024, 18:09

Влада працює над дотриманням вимог соціального захисту загиблих Захисників України

Сьогодні відбулось засідання «круглого столу» на тему: «Соціальна підтримка сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України».

Захід був організований парламентським Комітетом з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів за участі представників з усієї України.

Луганщину на засіданні представила заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, яка доєдналася онлайн.

За словами представника Комітету з питань соціальної політики та захисту права ветеранів, народного депутата України Анатолія Остапенка, наразі законодавством врегульовано порядок виплати грошової допомоги, відшкодування шкоди і надання іншої соціальної підтримки сім’ям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Втім, було наголошено на існуванні системних проблем у сфері соціального захисту членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, прогалин у нормативному регулюванні діяльності уповноважених державою органів, на які покладено обов’язки із забезпечення прав зазначеної категорії осіб.

Крім того, недостатність контролю за наданням і забезпеченням відповідних соціальних допомог і послуг, декларативний характер низки установлених пільг сприяють дисбалансу рівня соціального захисту серед зазначеної категорії громадян.

Недосконалість норм чинного законодавства щодо фінансового забезпечення соціального захисту членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України викликає проблеми з належною реалізацією їхніх прав.