Архів новин

22 января 2019

Цьогоріч на обласний конкурс проектів місцевого розвитку виділено 6 мільйонів гривень

На виконання Регіональної цільової програми з підтримки місцевого самоврядування та створення спроможних ОТГ в Луганської області на 2017-2019 роки, затвердженої розпорядження голови облдержадміністрації від 18.05.2018 № 308,  облдержадміністрацією протягом минулих двох років проводився обласний конкурс проектів місцевого розвитку. 

З обласного бюджету було виділено по 5 млн гривень на кожен рік.

У 2019 році обсяг фінансування з обласного бюджету  збільшили до 6 млн гривень.

У повному обсязі профінансовані заплановані на січень призначення на утримання лисичанського центру соціально-психологічної реабілітації дітей

На початку січня з обласного бюджету профінансована субвенція лисичанському міському бюджету на утримання центру соціально- психологічної реабілітації  дітей у сумі 239,3 тис. гривень. Це становить 100 відсотків до встановлених призначень на поточний місяць.

Нагадаємо, на контрольованій українською владою території області функціонує один центр соціально-психологічної реабілітації дітей, який розташований у місті Лисичанськ.

Він розрахований на 30 місць та надає соціальні послуги дітям, які опинились в складних життєвих обставинах.

 

Луганщина відзначає День Соборності України

У Сєвєродонецьку відбулися обласні урочистості з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Звертаючись до присутніх на заході у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь відзначив, що рівно 100 років тому, з підписанням Акта злуки, корінні українські землі вперше об’єдналися в одну державу.

Розпорядникам коштів обласного бюджету надана методологічна допомога щодо підготовки річних звітів про результати виконання у 2018 році паспортів бюджетних програм з урахуванням запроваджених новацій застосування програмно-цільового методу бюджетування на

17 січня 2019 року в облдержадміністрації відбулася нарада з представниками бухгалтерських та фінансових служб головних розпорядників коштів обласного бюджету щодо особливостей підготовки звітів про виконання паспортів бюджетних програм за 2018 рік та оцінки їх ефективності з урахуванням внесених Верховною Радою України змін до Бюджетного кодексу України у грудні 2018 року.

Понад 300 людей утворили в Сєвєродонецьку ланцюг єднання

Сьогодні, 22 січня, у Луганській області відбуваються святкові заходи, присвячені Дню Соборності України.

У Сєвєродонецьку урочисто віддали шану видатним діячам та героям, які боролися за українську соборність і свободу. Заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик разом з представниками територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та керівництвом районів поклали квіти до пам’ятників українському письменнику Тарасу Шевченку та генерал-майору Олександру Радієвському.

Привітання з Днем Соборності України від Командувача Об’єднаних Сил

Шановні бойові друзі!

Вітаю вас з важливим державним святом – Днем Соборності України!

День Соборності України увійшов до національного календаря як визначне державне свято, яке символізує столітнє прагнення до об’єднання українського народу, неподільність українських земель і втілення його мрії про незалежність.

Соборність не лише спільна територія. Це й духовна єдність, спільні цінності. Це велика міцна родина всіх громадян України.

Виступ Президента України з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР

Дорогі співвітчизники!

Рівно сто років тому на цьому майдані сталася одна з найбільших подій у тисячолітній історії України. Тут відбулося проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Об’єднання в єдину державу. З того дня і навіки незалежність України означає її самостійність і соборність.

Попри негоду на Луганщині жодного разу не закривали рух транспорту

Починаючи з 21 січня та сьогодні зранку, снігоприбиральна техніка працює у всіх районах області.

Так, на дорогах Т-13-13 км, Т-13-07 км працюють співробітники Білокуракинського айавтодору, Т-13-06 – Новоайдарського райавтодору, Т-13-02 – Новопськовського району, Т-13-02 – Кремінського райавтодору та філії Старобільської ДЕД ДП «Луганський облавтодор».

Дорожники прибирають сніг та обробляють покриття піщано-соляною сумішшю.

Президент разом з дружиною вшанували пам'ять Тараса Шевченка та Михайла Грушевського

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяв участь у церемонії покладання квітів до пам’ятників великому українському поетові Тарасу Шевченку і видатному державному діячеві Михайлу Грушевському з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Глава держави разом з дружиною поклали букети квітів до підніжжя пам’ятника та вшанували пам’ять Великого Кобзаря уклоном голови. До підніжжя пам’ятника також було встановлено кошик квітів.

Привітання виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя з Днем Соборності України

Шановні жителі Луганської області!

22 січня – у день проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки у 1919 році – ми щорічно відзначаємо День Соборності України.

Проголошення Соборності 100 років тому – історичний акт об’єднання українських земель у єдину державу, підґрунтя для новітнього українського державотворення.