Архів новин

21 января 2019

Соборність нашої держави – важлива передумова спротиву зовнішній агресії, –Юрій Клименко

«Сьогодні на Сході України військовослужбовці так само, як їхні прадіди сто років тому, боронять українську незалежність. Важкі потрясіння для нашої держави змусили нас зробити правильні висновки, і як результат – зміцнили армію, згуртувалися у боротьбі з ворогом», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, коментуючи 100-річчя проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР.

Він наголосив, що тимчасово окуповані території Луганської та Донецької області, а також Крим обов’язково мають повернутися під контроль української влади.

На Луганщині стартували два обласних конкурси ініціатив на 2019 рік

Конкурс з визначення ініціатив щодо реалізації (виконання) програм (проектів, заходів) у молодіжній сфері проводиться на Луганщині щорічно.

Цього року в окремий обласний Конкурс виділено напрям національно-патріотичного виховання. Тож, відтепер на Луганщині проводиться ще й обласний Конкурс з визначення ініціатив щодо реалізації (виконання) програм (проектів, заходів) у сфері національно-патріотичного виховання,  розроблених інститутами громадянського суспільства.

Реалізовуватимуться ініціативи активістів за рахунок коштів обласного бюджету.

Відбулася зустріч Командувача об’єднаних Сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва з Міністром України у справах ветеранів Іриною Фріз у Краматорську

Під час зустрічі, серед іншого, сторони приділили особливу увагу вдосконаленню вирішення механізму надання статусу Учасника бойових дій членам добровольчих батальйонів та більш ефективної медико-психологічної реабілітації учасників АТО та ООС.

«Добровольці, ризикуючи власним життям і здоров’ям, боронили нашу країну, отже ми маємо усіляко їх підтримувати і сприяти у вирішенні даного питання», – зазначив Сергій Наєв.

День Соборності став справжнім символом національної єдності та державності, – Андрій Фомін

День Соборності за сто років, що минули, став справжнім символом національної єдності та державності, – вважає кандидат історичних наук, доцент кафедри історії та археології Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля Андрій Фомін.

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко взяв участь у засіданні ветеранських організацій Луганщини

Захід відбувся у приміщенні бізнес-центру «Green Town».

Геннадій Іваненко разом з представниками громадських ветеранських організацій та об’єднань АТОвців з районів та міст обговорили проблемні питання, з якими стикаються ветерани та учасники бойових дій майже щодня.

За підсумками обговорення присутні прийняли рішення зробити звернення на ім’я в. о. голови Луганської облдержадміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації з вимогою розглянути усі зазначенні питання.

Півмільйона витрачено на забезпечення учнів перших класів Троїцького району

У рамках Нової української школи Покровській, Тарасівській, Тимоновскій, Привільській та Вівчарівській ЗОШ І-ІІ ступенів Троїцької районної ради розподілена субвенція з державного бюджету та виділені кошти з міського бюджету на забезпечення відповідного обладнання для учнів перших класів та кабінетів.

Всього на Нову українську школу витрачено 501531,00 гривень.

Так, закуплено меблі, дидактичні матеріали та мультимедійні обладнання (проектор + екран). На це виділено з державного бюджету 236392,00 гривень, місцевого бюджету – 26266,00 гривень.

Наші скелелази здобули бронзові нагороди на Всеукраїнських змаганнях

У Хмельницькій області відбулись Всеукраїнські змагання зі скелелазіння серед юніорів, молоді та юнаків.

У них взяли участь 160 юних спортсменів віком від 6 до 19 років, у тому числі й з Луганщини.

За результатами представники нашої області вибороли бронзові винагороди: Гліб Клочко серед юнаків 10-11 років та Микита Аврамов серед молоді група «А».

Крім того, серед молоді група «А» Олексій Мишко увійшов до п’ятірки кращих.

У Сєвєродонецьку відкрито ювілейну виставку художника Бориса Романова

У Сєвєродонецькій галереї мистецтв відбулося урочисте відкриття ювілейної виставки члена Національної спілки художників України Бориса Романова.

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик висловила йому подяку за унікальну творчість, що розкриває безмежну красу нашої Луганщини.

Вона зазначила, що заслуговує на повагу чітко визначена громадянська позиція художника.

Він активно сприяє просуванню українського мистецтва на міжнародному рівні.

Для української армії зібрали майже 200 мільйонів

У 2018 році надходження військового збору на Луганщині склали 196 млн 161 тис. гривень.

Це на 54,1 млн гривень (або на 38,1 %) більше показника за 2017 рік.

Нагадаємо, що військовий збір запроваджено з серпня 2014 року. Його ставка складає 1,5 % від об’єкта оподаткування.

Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, які нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.

Увага! Попередження про ускладнення погодних умов!

Удень 21 січня по місту Сєвєродонецьк та місцями по Луганській області очікується значний та мокрий сніг, місцями його налипання, на дорогах ожеледиця. Хмарно.

Ситуація відповідає 1 рівню небезпечності (жовтий).

Вітер північно-західний 7-12 м/с.

Просимо водіїв враховувати цю інформацію при плануванні поїздок.

Управління з питань надзвичайних ситуацій попереджає

Різке похолодання та погіршення погодних умов може обрушитися навіть на райони з теплим кліматом. Воно трапляється, коли маси арктичного або антарктичного повітря викликають різкий спад температури. Цей природний феномен загрожує життю людей і завдає значних збитків інфраструктурі, особливо в разі обриву ліній електропередач, і навколишньому середовищу. 
ДІЇ ДО НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ

- якщо ваш будинок має незалежну систему опалення (газовими балонами, піччю й ін.), варто створити запас палива; придбайте таку систему, що не залежить від електроживлення;

На Луганщині розвиватимуть мережу мобільних бригад психосоціальної допомоги постраждалим від насильства

Проведено моніторинг діяльності на Луганщині мобільних бригад психосоціальної допомоги постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Слід відзначити, що допомога мобільних бригад стосовно профілактики, виявлення та реагування на факти насильства є дуже значною. Маючи власний транспорт, фахівці як самостійно, так і у співпраці з органами влади мають змогу надавати допомогу жителям найвіддаленіших сіл та селищ області.