Архів новин

04 января 2019

В 2019 році на розвиток регіонів держава надасть понад 30 млрд гривень підтримки

У Державному бюджеті 2019 року передбачено понад 30 млрд гривень державної фінансової підтримки на розвиток регіонів (у порівнянні з 2018 — 25,4 млрд гивень).

Так, у держбюджеті на цей рік закладено 7,7 млрд гривень на Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР).

Кошти спрямовуватимуться на розбудову Нового освітнього простору у школах та дитсадках, будівництво та реконструкцію медичної, соціальної, культурної та спортивної інфраструктури.

У Кремінській бібліотеці відкрилась пересувна виставка «Голодомор 1932-1933. Геноцид голодом»

Першими відвідувачі цієї експозиції стали представники райдержадміністрації та працівники закладів культури.

Кожен відвідувач ознайомився з подіями нашої історії починаючи із 1920 років – передісторія Голодомору – та завершуючи розповіддю про відродження пам’яті про Голодомор в сучасній Україні.

Виставка триватиме до 8 січня. Тож запрошуються усі бажаючі.

У 2019 році продовжиться відновлення Луганської обласної дитячої лікарні

Забезпечення доступу населення Луганщини до якісних медичних послуг – серед пріоритетів роботи обласної влади. На цьому наголосив під час засідання Ради регіонального розвитку на обласному рівні виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь. Більш того, зазначений напрям є одним з наданих регіонам доручень Президента України Петра Порошенка на засіданні Ради регіонального розвитку на державному рівні.

Епідемічна ситуація з грипу та ГРВІ за 1 тиждень в Луганській області, станом на 04.01.2019

Епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип в Луганській області не перевищено (- 40,9%). При епідемічному пороговому рівні 55,8 захворюваність склала 33,0 на 10 тисяч населення.

 

Перевищення епідемічного порогу зареєстровано у Марківському районі (на 49,3%).

 

Всього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2322 особи, з них дітей до 14 років 1297 (55,8%). Госпіталізовано 170 хворих, у тому числі 117 дітей віком до 14 років.

 

Важливо: на Луганщині відкриють кардіоцентр, оснащений сучасним ангіографом

Ангіограф буде придбано у межах урядової програми з розширення мережі кардіоцентрів за умов співфінансування з місцевим бюджетом. Кошти на закупівлю ангіографа передбачені в бюджеті‑2019.

Це обладнання застосовується для діагностики та лікування патологій судин людського організму. За його допомоги лікарі можуть розпізнати зміни у судинах та провести лікування, зокрема, стентування, і врятувати людині життя.

Свята тривають: «Пустіть до хати колядувати!»

Група студентів ОКЗ «Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва» під керівництвом завідувачки навчально-методичним кабінетом Михалевої О.Є. привітала колядками викладачів та студентів з прийдешнім святом - Різдвом Христовим. Вони виконали декілька старовинних і сучасних пісень-колядок, найкращих зразків колядкового мистецтва.

Розпочато конкурсний відбір проектів на отримання державних грантів

Затверджено механізм та умови відбору заявок претендентів, критерії оцінювання кращих проектів тощо.

Це відбулось на першому засіданні конкурсної комісії з відбору проектів для державного стимулювання створення і використання винаходів (корисних моделей) та промислових зразків.

Так, оцінка проектів відбуватиметься за низкою критеріїв: новизна, ступінь готовності до комерційного впровадження, соціальна або ринкова доцільність, наявність правоохоронних документів, строк впровадження та інші показники.

У містах і районах області: на Кремінщині покращена матеріально-технічна база закладів культури

Цьогоріч для шкіл естетичного виховання Кремінського району придбано мультимедійний екран, ноутбук, проектор, принтер, комплектуючі для комп’ютера та меблі на загальну суму 88 774 гривень.

Проведені ремонтні роботи у Кремінській районній центральній бібліотечній системі. Там здійснена заміна вікон на металопластикові на 572,759 тис. гривень, з них з обласного бюджету 472,759 тис. гривень, та районного –  100 тис. гривень.

На забезпечення матеріально-технічної бази бібліотек Кремінського району витрачено понад 250 тис. гривень.

ЗРОСТАЄ ЕКСПОРТ ВОЛОСЬКИХ ГОРІХІВ

За даними Української аграрної конфедерації Україна зібрала в 2018 році 120 тисяч тонн волоського горіха, що є третім результатом в світі після Китаю і США. Найбільше українські горіхи закуповують у країнах ЄС та на Близькому Сході.

В 2018 році площа горіхових садів збільшилася на 3% - до 18,9 тис. гектарів. Але поки вирощування в промислових масштабах в Україні дає тільки 14% врожаю, а левову частку дають приватні господарства. При цьому закупівельні ціни порівняно з минулим роком впали на третину.

МІНЕКОНОМРОЗВИТКУ ВІДТЕРМІНУВАЛО ДО 2021 РОКУ ОБОВ’ЯЗКОВЕ МАРКУВАННЯ ПРОДУКЦІЇ ЛІТЕРАМИ ЛАТИНСЬКОГО АЛФАВІТУ

Мінекономрозвитку продовжило до 01 січня 2021 року перехідний період щодо обов'язкового маркування продукції літерами латинського та грецького алфавіту. Відповідний наказ Мінекономрозвитку вже пройшов процедуру державної реєстрації у Міністерстві юстиції України та набуде чинності після офіційного оприлюднення.

Вступ-2019: розширено перелік спеціальностей магістратури, на які треба складати єдиний вступний іспит з іноземної мови

Основною зміною вступу в магістратуру у 2019 році буде розширення переліку спеціальностей, на які треба складати єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови за технологією ЗНО.

Зокрема, додадуться спеціальності «Музеєзнавство, пам'яткознавство», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», усі спеціальності галузей знань «Богослов’я», «Соціальні та поведінкові науки», «Управління та адміністрування», «Інформаційні технології, «Публічне управління та адміністрування».

До різдвяних свят діти з інвалідністю отримали подарунки

Понад 30 сімей, які мають дітей з інвалідністю, долучились до святкових заходів.

У приміщенні центру Генерація UA на них очікувала захоплююча зустріч з  новорічними казковими героями. 

Діти активно приймали участь у іграх та змаганнях, за що отримали чудові подарунки.

Зазначимо, що цей захід проведено з метою підвищення комунікації, покращення психологічного настрою та творчого розвитку дітей та молоді з обмеженими фізичними можливостями.

Європейські канікули з Академічним симфонічним оркестром

Луганська обласна філармонія запрошує отримати святковий настрій та відчути нескінченну красу музики у великій концертній програмі «Європейські канікули».

Неповторна подорож мелодіями європейської класики відбудеться завдяки талановитим музикантам – артистам Академічного симфонічного оркестру та солістам-вокалістам Луганської обласної філармонії. За диригентським пультом – почесний головний диригент оркестру – Курт Шмід (Австрія), який подарує слухачам неповторний вечір класичної музики.

Луганщина перерахувала до бюджету податку на прибуток понад 126 мільйонів

Впродовж січня-листопада 2018 року платники Луганської області спрямували до зведеного бюджету України 126,3 млн гривень податку на прибуток.

Зокрема, до державного бюджету – 106,2 млн гривень, до місцевих бюджетів – 20,1 млн гривень. Це на 48,7 млн гривень більше надходжень аналогічного періоду минулого року.

З початку року платники податків області перерахували до зведеного бюджету 5 млн 694 тис. гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів: до державного бюджету надійшло 1 млн 242 тис. гривень, а до місцевого – 4 млн 452 тис. гривень.