Прес-центр4 cічня 2019, 14:01

У 2019 році продовжиться відновлення Луганської обласної дитячої лікарні

Забезпечення доступу населення Луганщини до якісних медичних послуг – серед пріоритетів роботи обласної влади. На цьому наголосив під час засідання Ради регіонального розвитку на обласному рівні виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь. Більш того, зазначений напрям є одним з наданих регіонам доручень Президента України Петра Порошенка на засіданні Ради регіонального розвитку на державному рівні.

Третій рівень медицини у Луганській області було практично втрачено через воєнні дії, однак Луганська обласна дитяча клінічна лікарня є прикладом успішного його відновлення.

У 2019 році продовжиться відбудова обласної дитячої лікарні. Зокрема, будуть охоплені капітальним ремонтом п’ять відділень – інфекційне, гастроентерологічне, пульмонологічне, фізіотерапевтичне, приймальне, а також консультативна поліклініка, лабораторія та водолікарня. Орієнтовна вартість робіт складає 68 млн грн.

Відповідні пункти внесені до проекту Перспективного плану розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки.

«У Луганській області проживає близько 130 тисяч дітей, і наш обов’язок – забезпечити їм доступ до послуг усіх рівнів медицини. Саме тому Луганська обласна дитяча клінічна лікарня за останні два роки була оснащена найсучаснішим обладнанням. І робота у цьому напрямі триває», – зауважила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Лікарня обслуговує дитяче і підліткове населення трьох міст та 12 районів Луганщини, з тимчасово окупованої території, а також із сусідньої Донецької області.

Нагадаємо, з березня 2015 року ЛОДКЛ передислоковано на територію, підконтрольну українській владі, до м. Лисичанська. Загалом протягом 2015-2018 років на відновлення роботи обласної дитячої лікарні використано бюджетних коштів близько 353,7 млн грн. Було відкрито відділення реанімації та інтенсивної терапії новонароджених, відділення для дітей з ураженнями центральної нервової системи та психіки, урологічнне, ортопедо-травматологічне, отоларингологічне, водолікування, відділення планової хірургії, ендоскопічну операційну, чотири операційних блоки та низка допоміжних приміщень.