Архів новин

11 января 2019

Луганський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом отримає нову будівлю

На Луганщині триває відновлення мережі обласних лікувальних закладів. Це одне з головних завдань, що знаходиться на постійному контролі обласної влади та є пріоритетним у Плані перспективного розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки.

Так, у м. Сєвєродонецьку відбувається капітальний ремонт у будівлі, що передбачена для Луганського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом.

За словами головного лікаря центру Юлії Трощій, після завершення ремонтних робіт туди будуть переміщені окремі підрозділи комунальної установи.

Електронна система дозволить лікарям укладати декларації понад ліміт

Відтепер з’явилася технічна можливість укладати декларації з лікарями первинної медичної допомоги понад рекомендовану кількість, затверджену Міністерством охорони здоров’я України.

Нагадаємо, що оптимальний обсяг практики для терапевта - 2000 декларацій, для сімейного лікаря - 1800, для педіатра - 900. Оптимальний обсяг практики - кількість пацієнтів, яка з одного боку дозволить пацієнту отримати якісні медичні послуги, а з іншого - забезпечить лікарю гідну оплату його роботи.

Луганщину відвідають відомі українські письменники

У рамках проекту «Схід читає» 17 та 18 січня Іван Андрусяк, Сергій Жадан, Андрій Курков, Євген Положій та Тетяна Стус відвідають Сватове, Старобільськ, Станицю Луганську і Щастя, де зустрінуться з читачами.

Творчі зустрічі відбудуться у міських бібліотеках та культурних центрів.

Цей проект – це спільна ініціатива Благодійного фонду Сергія Жадана та Українського інституту книги, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Його мета – привернути читацьку увагу до бібліотек сходу України як центрів громадського і культурного життя.

Луганщина готова до негоди

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання обласного штабу з питань підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018/19 року та сталого проходження опалювального сезону у форматі скайп-конференції з керівниками міст та районів області.

Минулоріч через ЦНАПи області надано на 20 % більше адмінпослуг

На Луганщині діє 21 центр надання адміністративних послуг. З них 11 районних, чотири міських та шість ЦНАПів Біловодської, Білокуракинської, Красноріченської, Новопсковської, Троїцької селищних рад та Чмирівської сільської ради, які обслуговують об’єднані територіальні громади.

У минулому році розпочали діяльність чотири новостворені ЦНАПи: Білокуракинської, Красноріченської, Троїцької селищних та Чмирівської сільської рад.

Суб’єкти господарювання та громадяни через центри надання адміністративних послуг області у 2018 році отримали адміністративних послуг на 20 % більше

На Луганщині створено та діє 21 центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), із яких: 11 районні, 4 міські та 6 ЦНАПів Біловодської, Білокуракинської, Красноріченської, Новопсковської, Троїцької селищних рад та Чмирівської сільської ради, які обслуговують об’єднані територіальні громади (далі – ОТГ).

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ВІДКРИТИЙ КОНКУРС ЖИВОПИСУ "КРАСА ТВОЯ, УКРАЇНО!"

Міністерство культури України

Національний музей «Київська картинна галерея»

Громадська організація «Кращий художник / The best artist»

Благодійний фонд ім. Василя Єрмілова

За ініціативи народного художника України Володимира Козюка

 

У рамках проекту “Духовне збереження та відродження культури України” з 17 грудня 2018р. по 17 вересня 2019 р. проводить всеукраїнський відкритий конкурс живопису “Краса твоя, Україно!”

 

Рятувальники Луганщини провели навчання з безпеки населення на водних об’єктах у зимовий період

З метою забезпечення безпеки населення на водних об’єктах та удосконалення навичок особового складу щодо проведення рятувальних робіт на водних об’єктах у зимовий період та належної підготовки до святкування Водохреща відбулось навчання на  водосховищах.

Захід мав назву: «Рятування потерпілого, котрий провалився під кригу».

Участь взяли рятувальники підпорядкованих підрозділів Головного управління ДСНС України у Луганській області спільно з співробітниками патрульної поліції, медичними працівниками бригади швидкої медичної допомоги.

Творчий колектив Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру номінований на Премію імені Лесі Українки

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр з виставою «Як врятувати Мережину» буде змагатися у номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» за здобуття Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки. Автор сценарію – дитяча письменниця Лана Ра (творчий псевдонім Світлани Конощук). За сюжетом її п’єси театр і створив музичну казку.

У цій номінації змагатимуться ще п’ять українських театральних колективів. Отже, вболіваємо за наших земляків та щиро бажаємо перемоги!

Роботу КПВВ у Станиці Луганській перевірено обласним керівництвом

Під час робочої поїздки виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь та заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко перевірили роботу КПВВ «Станиця Луганська».  Супроводжував їх голова райдержадміністрації Юрій Золкін.

Через це КПВВ щоденно проходять близько 10000 людей.

Сергій Філь надав доручення вирішити нагальні проблеми міста Щастя

Відповідні рішення прийняв виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, перебуваючи з робочою поїздкою у прифронтовому місті.

«Вже більше року тут цілковите безвладдя. З тих чи інших причин депутати не збираються, а це значить – неможливо прийняти бюджет, отримати субвенцію, створювати нормальні умови життя для людей, – заявив він. – Є два шляхи: або провести перевибори, або встановити тут військово-цивільну адміністрацію. В будь-якому випадку рішення буде прийняте найближчим часом».

Цьогоріч учні 9-х класів не здаватимуть державну підсумкову атестацію за технологією ЗНО

У 2019 році державну підсумкову атестацію за технологією зовнішнього незалежного оцінювання здаватимуть лише учні 11-х класів, а також студенти закладів вищої (коледжі та технікуми) та професійної освіти, які цього року завершуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти.

Учні 9-х класів, як і в попередні роки, здаватимуть ДПА у письмовій формі (не в формі ЗНО).

ЗНО в 9-му класі планується розпочати до старту старшої профільної школи Нової української школи. За чинним календарем реформи це орієнтовно після 2026-2027 навчального року.