Прес-центр11 cічня 2019, 16:01

Луганський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом отримає нову будівлю

На Луганщині триває відновлення мережі обласних лікувальних закладів. Це одне з головних завдань, що знаходиться на постійному контролі обласної влади та є пріоритетним у Плані перспективного розвитку територій Луганської області на 2019-2021 роки.

Так, у м. Сєвєродонецьку відбувається капітальний ремонт у будівлі, що передбачена для Луганського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом.

За словами головного лікаря центру Юлії Трощій, після завершення ремонтних робіт туди будуть переміщені окремі підрозділи комунальної установи.

«У відновленій будівлі будуть розташовані амбулаторно-поліклінічне відділення, оргметодвідділ, адміністрація, відділ моніторингу і оцінки програмних заходів, а також кабінет довіри. Стаціонарне відділення обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом залишиться у м. Рубіжному», – повідомила Юлія Трощій.

За рахунок коштів обласного бюджету було розроблено проектно-кошторисну документацію. Загальна вартість будівництва складає 6,25 млн грн.

У ході капітального ремонту підрядною організацією вже виконано комплекс будівельних робіт, зокрема, монтаж внутрішніх та зовнішніх мереж газопостачання, водопостачання, каналізації, теплопостачання та електропостачання, роботи з облаштування нового конструктиву покрівлі, фасаду з його утепленням, пандусу та ґанків тощо.

Капітальний ремонт будівлі Луганського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом надасть можливість забезпечити ВІЛ-інфікованих осіб Луганської області доступною, своєчасною, якісною та ефективною медичною допомогою в тому числі антиретровірусною терапією.