Прес-центр13 лютого 2018, 17:02

1,4 мільярда гривень передбачається для області Держпрограмою відновлення та розбудови миру в східних регіонах України

Сьогодні відбулась нарада з питань відбудови зруйнованої та пошкодженої інфраструктури населених пунктів Луганської області, яку провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Одним з основних питань порядку денного стало обговорення шляхів подальшої реалізації на території Луганської області Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України.

Програма була затверджена у грудні минулого року, в її основу закладено комплексний підхід до вирішення проблеми відновлення та розбудови миру на території Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей.

Під час наради Юрій Клименко наголосив, що державна програма – це інструмент, який має бути максимально ефективно використаний на відбудову Луганщини. Перш за все це стосується залучення коштів державного бюджету та позабюджетних джерел на розвиток регіону.

У поточному році на території області Програмою передбачається реалізація завдань і заходів на загальну суму 1,4 млрд гривень, у тому числі 786,9 млн гривень за рахунок коштів державного бюджету та 373,6 млн гривень за рахунок інших джерел.

За результатами наради структурним підрозділам облдержадміністрації надані відповідні доручення для забезпечення ефективної реалізації державної програми на території області.