Архів новин

01 февраля 2018

Проведено робочу зустріч з фахівцями кафедри міжнародної економіки і туризму інституту міжнародних відносин СНУ ім. В.Даля

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації 01.02.2018 проведено робочу зустріч з фахівцями кафедри міжнародної економіки і туризму інституту міжнародних відносин СНУ ім. В.Даля, представниками бізнесу, у ході якої обговорювались питання щодо перспектив розвитку туристичної сфери, як пріоритетного напрямку соціально-економічного розвитку регіону.

Проведено робочу нараду з науковцями щодо розвитку туризму в області

Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації проведено нараду з фахівцями кафедри міжнародної економіки і туризму Інституту міжнародних відносин СНУ ім. В. Даля, представниками бізнесу.

Вони обговорили перспективи розвитку туристичної сфери як одного з провідних напрямів соціально-економічного розвитку області.

Визначено місце для встановлення ретрансляційної вежі у Попаснянському районі

Робоча група у складі представників Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації, Попаснянської райдержадміністрації, директора КП «Інноваційно-інформаційний центр» оглянула потенційні майданчики для встановлення ретрансляційної вежі у Попаснянському районі.

Насамперед, враховувалася висота майданчика, наявність інженерних мереж для забезпечення електро-, водо-, газопостачання, можливість оформлення документації для виділення земельної ділянки для суспільного використання.

Людина року 2017: Артур Король

26 січня 2018 року в Сєвєродонецьку відбулася церемонія нагородження переможців обласної премії «Людина року 2017».

«Ми започаткували церемонію відзначення людей, які творять історію, сьогодення і майбутнє Луганщини. Я вдячний долі за можливість сказати кожному з номінантів «спасибі» за внесок у розбудову мирного життя та наближення нашої Перемоги», – зазначив Юрій Гарбуз, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації.

Пропонуємо вам познайомитися з номінантами премії «Людина року 2017».

У Луганській області вилучено 30 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 31 січня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,75 га місцевості у смт Станиця Луганська,  Станично-Луганському та Новоайдарському районах.

Виявлено та вилучено 30 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: сім артилерійських снарядів, одну мінометну міну, одну ручну гранату та 21 одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Інформація за 31.01.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 31.01.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 2, з них:

у житловому секторі –0;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 30.01.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 30.01.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 2, з них:

у житловому секторі –1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 1;

інші – 0.

У Сєвєродонецьку проведено практичний семінар щодо пенсійного забезпечення переселенців

31 січня 2018 року в місті Сєвєродонецьку відбувся практичний семінар за темою: «Надання послуг з питань пенсійного забезпечення з урахуванням змін у законодавстві України з 01 лютого 2018 року та забезпечення пенсіями внутрішньо переміщених осіб». Захід проведено з ініціативи УВКБ ООН.

У містах і районах області: у Рубіжному запрацював агентський пункт Пенсійного фонду

Так, у приміщенні Рубіжанської міської ради відкрився агентський пункт при центрі надання адміністративних послуг.  

У місті це перший агентський пункт. Цього року заплановано відкрити щонайменше три.

Відкриття цього пункту дасть можливість отримати пенсійні послуги з призначення чи перерахунку пенсій. Людина не тільки заощадить час, але й кошти на поїздки до самого управління.

Загалом в області сьогодні функціонують 13 віддалених робочих місць та шість агентських пунктів.

 

Дітей з Луганщини знову радо зустріла Західна Україна

Під час зимових свят діти з Луганської області побували у багатьох районах Львівщини, мальовничих місцях Карпат.

Так, у Львові для них організували невеличку екскурсію, де також розповіли про Палац Потоцьких, Оперний театр, храми, собори, майстерні шоколаду, сладощів, копальню кави тощо.

Під час перебування на Західній Україні вони відзначили Святвечір, відчули традиції українського народу на Львівщині.

Також для наших дітей підготували святковий подарунок у вигляді книги.

Профілактика ротавірусної інфекції

Джерелом ротавірусів є людина. Передача відбувається під час прямого контакту, вживання в їжу інфікованих рота вірусом страв і води та при контакті з іншими поверхнями та предметами, що могли бути забруднені.

Ротавірус дуже легко передається від людини до людини. Велика кількість вірусів міститься у фекаліях інфікованих осіб у період з двох днів до початку діареї до десяти днів після зникнення симптомів захворювання. Тривалість виділення ротавірусу в осіб із ослабленою імунною системою може бути протягом більш ніж 30 днів після інфікування.

Людина року 2017: Валерій Ємбаков

26 січня 2018 року в Сєвєродонецьку відбулася церемонія нагородження переможців обласної премії «Людина року 2017».

«Ми започаткували церемонію відзначення людей, які творять історію, сьогодення і майбутнє Луганщини. Я вдячний долі за можливість сказати кожному з номінантів «спасибі» за внесок у розбудову мирного життя та наближення нашої Перемоги», – зазначив Юрій Гарбуз, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації.

Пропонуємо вам познайомитися з номінантами премії «Людина року 2017».

Міністр-Радник Посольства Королівства Бельгії відвідує Луганщину

Сьогодні відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик з представниками Посольства Королівства Бельгії в Україні.

До складу делегації увійшли Мішель Версаль – Міністр-Радник Посольства Королівства Бельгії в Україні, Леонід Марущак – керівник мистецького напряму Українського кризового медіа-центру, Євгенія Калугіна – регіональний координатор проекту «Музей відкрито на ремонт», Ірина Іванова – асистент з розвитку проекту UCBI.

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації — керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди 75-річчя визволення міста Свєвєродонецька від нацистських загарбників

75-та річниця визволення Сєвєродонецька від нацистських загарбників – це день пам’яті і скорботи, день вшанування подвигу наших предків і приклад для прийдешніх поколінь. 
Війна виявляє людську сутність. Пращур міста Сєвєродонецька селище Лісхімстрой з трьома тисячами населення має в своїй історії приклади мужності на полях бою та милосердя до постраждалих в тилу. 
Після свого звільнення селище Лісхімстрой, іще п’ять місяців залишаючись на лінії фронту, було ареною жорстоких боїв аж до визволення Лисичанська у вересні 1943 р.

З 1 лютого Держгеокадастр розпочинає передачу сільськогосподарських земель до власності об’єднаних територіальних громад

Уряд схвалив розпорядження щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад. Відповідне рішення ухвалено 31 січня на засіданні Кабінету Міністрів за ініціативи Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.
Презентуючи механізм передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк зазначив, що алгоритм дій не складний і включає чотири етапи.

В приміщенні Луганської ОДА відбулась зустріч з представниками Посольства Королівства Бельгії в Україні

Сьогодні, в приміщенні Луганської облдержадміністрації відбулась зустріч з представниками Посольства Королівства Бельгії в Україні, в якій від Луганської області брали участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, начальник управління культури, національностей та релігій Аліна Адамчук та заступник директора Департаменту – начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Ольга Рибалко.

МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ «ІНВЕСТИЦІЇ ТА ТОРГІВЛЯ В УКРАЇНІ 2018»

Івано-Франківська ТПП запрошує взяти участь в ексклюзивному міжнародному форумі "Інвестиції та торгівля в Україні".

Починаючи з 2013 року, було організовано багато подібних заходів в таких містах: Лондон, Нью-Йорк, Франкфурт, Тель-Авів, Сан-Франциско, Торонто, Х'юстон.

Цього року він відбудеться в Нью-Йорку (05-06 березня) та Майамі
(08-09 березня).

Увага буде зосереджена на наступних секторах:

1.                Агро

2.                Енергія

3.                Інфраструктура

4.                HI-Tech

БІЗНЕС-МІСІЯ ДО КАНАДИ

Харківська ТПП запрошує приєднатися до бізнес-місії «Business Trip to Niagara Foreign Trade Zone & International Convention PDAC» в період з 28 лютого 2018 року по 07 березня 2018 року і увійти до складу делегації, яка зможе відвідати Зовнішньоторговельну зону регіону Ніагара провінції Онтаріо (Канада ) за підтримки Канадсько-Української Торгової Палати.

Забезпечення житлом учасників АТО, які мають статус переселенців, – у центрі уваги обласної влади

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з учасниками антитерористичної операції, представниками громадськості та керівниками департаментів і управлінь ОДА.

Вони обговорили питання щодо забезпечення житлом учасників АТО, які мають статус внутрішньо переміщеної особи.

Людина року 2017: Артур Полупан

26 січня 2018 року в Сєвєродонецьку відбулася церемонія нагородження переможців обласної премії «Людина року 2017».

«Ми започаткували церемонію відзначення людей, які творять історію, сьогодення і майбутнє Луганщини. Я вдячний долі за можливість сказати кожному з номінантів «спасибі» за внесок у розбудову мирного життя та наближення нашої Перемоги», – зазначив Юрій Гарбуз, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації.

Пропонуємо вам познайомитися з номінантами премії «Людина року 2017».

Мінрегіон створив інструмент для ефективного просторового планування територій громад

Мінрегіон проводить послідовну роботу з реалізації Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Серед завдань – забезпечення органів місцевого самоврядування інструментами, застосування яких сприятиме розвитку територій.

У Сєвєродонецьку проводиться навчальний семінар з питань соціального захисту осіб з інвалідністю

У зв’язку із плановими змінами в нормативно-правових актах діючого законодавства України по забезпеченню осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації та з метою організації ефективної роботи 31 січня та

Новини АТО: двох українських військових поранено поблизу Новоолександрівки

Вчора ввечері, 31 січня, внаслідок ворожих обстрілів у напрямку села Новоолександрівка Попаснянського району зазнали поранень два наших військовослужбовці.

Загалом околиці цього населеного пункту двічі обстрілювали з 82-мм мінометів та БМП.

Окрім того, протягом минулої доби на Луганщині об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку села Кримське Новоайдарського району застосовувалися 120-мм міномети.