Архів новин

28 февраля 2018

Затверджені плани-графіки тематичних змін «Українського дитячого центру «Молода гвардія» та «Міжнародного дитячого центру «Артек» на 2018 рік

Наказами Міністерства соціальної політики України від 19 лютого 2018 року № 248 та № 249 затверджені плани-графіки тематичних змін у державних підприємствах «Український дитячий центр «Молода гвардія» та «Міжнародний дитячий центр «Артек» на 2018 рік. Оздоровлення та відпочинок дітей у цих закладах триває цілорічно, з лютого по грудень включно.

Підбито підсумки річної роботи системи цивільного захисту

Сьогодні, 28 лютого, відбувся збір керівного складу територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

Відкрив захід заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Він зауважив, що основні проблемні питання виникали під час ліквідації надзвичайних ситуацій, при виконанні завдань безпосередньо на лінії розмежування, при відновленні зруйнованих об`єктів життєдіяльності, боротьбі з лісовими пожежами, очищенні від вибухонебезпечних предметів територій тощо.

Президент: Подолання бідності та низького рівня життя в Україні – головні внутрішні виклики

Головний виклик для влади сьогодні – подолання бідності та підвищення рівня життя населення України, наголошує Президент Петро Порошенко.

«Хотів би наголосити, що головним викликом є соціальний: бідність, низький рівень та незадовільна якість життя переважної більшості українців», - сказав Глава держави на прес-конференції на тему: «Виклики – 2018». Він зауважив, що люди таким станом справ «абсолютно природно, що розчаровані» і підкреслив, що розуміє і повністю поділяє це незадоволення.

Процес звільнення заручників не уповільнився, попередньо домовлено про повернення ще двох українців – Президент

Президент Петро Порошенко наголосив, що процес звільнення заручників не уповільнився. Глава держави нагадав, що в кінці 2017 року вдалося звільнити більше 70 українських заручників, деякі з яких перебували по три роки в полоні.

Підведено підсумки виконання Плану роботи з реалізації завдань Державної стратегії регіонального розвитку України на території Луганської області за 2017 рік

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 26.07.2016 № 436 «Про затвердження Плану роботи на 2016-2017 роки з виконання в області завдань Державної стратегії регіонального розвитку України на період до 2020 року», відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 № 931 «Про затвердження Порядку розроблення Державної стратегії регіонального розвитку України і плану заходів з її реалізації, а також проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації зазначених Стратегії і плану заходів» та від 07.1

Буду активно використовувати право законодавчої ініціативи – Президент про необхідність ухвалення низки важливих Законів

Президент Петро Порошенко наголошує, що у 2018 році має намір активно користуватися своїм правом законодавчої ініціативи. «Я буду активно користатися президентським правом законодавчої ініціативи», - сказав він під час прес-конференції на тему: «Виклики – 2018», яка відбулася у Києві.

Глава держави повідомив, що сьогодні парламентський комітет з питань податкової політики разом з робочою групою завершив роботу над проектом закону «Про Національне бюро фінансової безпеки» і документ було оприлюднено для громадського обговорення.

Глава держави: Ключовим викликом залишається війна Росії проти України

Президент Петро Порошенко серед серйозних викликів, які стоять перед країною в поточному році, назвав російську агресію проти України. «Безумовно, ключовим з них продовжує залишатися – війна Росії проти України», – заявив Петро Порошенко під час прес-конференції.

Мінекономрозвитку розпочинає другий етап розробки Експортної стратегії України

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розпочинає розробку секторальних та крос-секторальних експортних стратегій. Відповідна ініціатива передбачена в Експортній стратегії України, затвердженій Урядом 27 грудня 2017 року.

Результати діяльності Державної регуляторної служби України за 2017 рік

20 лютого 2018 року відбувся публічний звіт Голови Державної регуляторної служби України (ДРС) Ксенії Ляпіної, під час якого була презентована інформація про основні результати діяльності служби щодо реалізації державної регуляторної політики, політики з питань нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, ліцензування та дозвільної системи у сфері господарської діяльності, питань дерегуляції господарської діяльності у 2017 році.

Виступ Президента України Петра Порошенка на прес-конференції на тему: «Виклики – 2018»

Шановні журналісти!

Дорогі українці, які дивляться нас он-лайн та по телебаченню!

Відлік нового політичного сезону в Україні традиційно ведеться із лютого, коли розпочинається чергова сесія Верховної Ради України. Формально вона відкрилася ще шостого, але лише вчора розпочалися повноцінні пленарні засідання.

Проведено збори керівного складу територіальної підсистеми ЄДСЦЗ по підведенню підсумків роботи в 2017 році

28.02.2018 в області відбулися збори керівного складу територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту по підведенню підсумків роботи в 2017 році під головуванням заступника голови облдержадміністрації Клименка Ю.Ю. були присутні міські голови, голови райдержадміністрацій. голови об'єднаних територіальних громад.

Уряд врегулював процедуру розрахунку за тепло, вироблене «не з газу»

Сьогодні Уряд схвалив рішення щодо унормування питання розрахунку за теплову енергію, вироблену «не з газу».

Відповідні зміни вносяться до Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на якого покладено спеціальні обов’язки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.06.2014 № 217.

На Луганщині вчать протидіяти домашньому та ґендерному насильству

У Сєвєродонецьку проведено третю супервізію в рамках пілотного проекту щодо попередження насильства «Відповідальність починається із нас».

Цей проект впроваджується у Попаснянському районі.

Нагадаємо, Департаментом соцзахисту населення ОДА спільно із Попаснянською райдержадміністрацією визначено 14 контактних осіб із числа жителів місцевих громад району, які надають первинну допомогу постраждалим від домашнього та ґендерного насильства, роз’яснюють їх права та проводять інформаційну роботу.

Увага! Перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби

Управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області приступило до роботи щодо виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 року № 103 «Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким іншим категоріям осіб».

Для первинної ланки закладів охорони здоров’я за обласні кошти придбано 95 автомобілів

Про реформування первинної медико-санітарної допомоги населення, що реалізовуватиметься системою охорони здоров’я області у 2018 році, на брифінгу для ЗМІ розповіла заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалка.

Вона зауважила, що до 1 червня необхідно провести реорганізацію 16 міських та районних Центрів первинної медико-санітарної допомоги в некомерційні комунальні підприємства.

До 1 вересня очікується укладання договорів між цими некомерційними КП та Національною службою здоров’я України.

КАБМІН ВНІС ЗМІНИ ДО ДЕЯКИХ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОГО ЕКСПОРТНОГО КОНТРОЛЮ

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 року № 99 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань державного експортного контролю» дозволяється добровільне використання печаток при подачі документів до органів експортного контролю.

Не потрібно завіряти печаткою наступні документи:

За матеріалами СБУ оголошено про підозру суддям, що приєдналися до терористів «ЛНР»

На Луганщині за матеріалами Служби безпеки України оголошено про підозру чотирьом суддям, які приєдналися до терористичних угруповань ОРЛО.

Правоохоронці встановили, що четверо українських суддів, перебуваючи у лавах терористів, виконували функції «судових органів». Оперативники спецслужби задокументували факти здійснення зловмисниками функції «правосуддя» від імені так званої «ЛНР».

За матеріалами СБУ фігурантам справи заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. 

У Сєвєродонецьку проведено третю супервізію в рамках пілотного проекту щодо попередження насильства

22 лютого 2018 року в місті Сєвєродонецьку проведено третю супервізію у рамках пілотного проекту «Відповідальність починається із нас», що впроваджується у Попаснянському районі. Нагадаємо, що в рамках проекту Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації спільно із Попаснянською райдержадміністрацією визначено 14 контактних осіб із числа жителів місцевих громад Попаснянського району, які надають первинну допомогу постраждалим від домашнього та ґендерного насильства, перенаправляють, роз’яснюють їх права та проводять інформаційну роботу.

Луганська обласна служба зайнятості продовжує організовувати роботу із підтвердження кваліфікації неформального професійного навчання

Спеціалістами Станично-Луганського районного центру зайнятості було направлено кандидата на присвоєння 3-го розряду за професією «Кухар» до ДНЗ «Одеський центр ПТО ДСЗ». Безробітний Петро Белінський звернувся до спеціалістів Станично-Луганського районного центру зайнятості за консультацією щодо підтвердження кваліфікації. Для початку йому було запропоновано заповнити Анкету самооцінювання, яка передбачає визначення рівня професійної підготовки заявника.

 

Конкурс стійких бізнес-рішень «СТАЛО»

Організатори конкурсу СТАЛО шукають найкращі стійкі бізнес-рішення українських підприємців з позитивним соціальним ефектом та лояльні до навколишнього середовища.

Організатори прагнуть довести, що в Україні вже є підприємці, бізнес яких спирається на сталий розвиток. Тобто вони ефективно використовують ресурси, зводячи до мінімуму забруднення навколишнього середовища, дають позитивний соціальний ефект та при цьому є економічно життєздатними.

Кластерні публічні діалоги в смт Новоайдар

23.02.2018 в смт. Новоайдар у великій залі райдержадміністрації зібрались представники Новоайдарського та Попаснянського районів. Делегація зі Станично-Луганського району не приїхала зіславшись на сесію та інші важливі справи.

Присутні розглядали ряд питань щодо позиціонування області.

Мета – підвищити позитивне сприйняття Луганського регіону в контексті реалізації Стратегії розвитку 2020. Як звісно цей процес триває та його завданнями за останні два місяці були:

На Луганщині вилучено сім одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 27 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,01 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах й смт Станиця Луганська.

Загалом виявлено і вилучено сім одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд, три мінометні міни та три одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Проведено безкоштовний семінар з нововведень в системі ProZorro для бізнесу Луганщини

В облдержадміністрації відбувся семінар для представників бізнесу з нововведень в системі електронних закупівель ProZorro, які допоможуть підприємцям заробити більше, продаючи товари і послуги державі.

Відкриваючи захід, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян зауважив, що ця сучасна система проведення відкритих та ефективних публічних закупівель забезпечує створення, розміщення та публікацію тендерів онлайн, обмін між учасниками торгів інформацією та документами в електронному вигляді. А також, що не менш важливо, доступність для аналізу та громадського контролю.

Новини АТО: під вогнем опинився Попаснянський район

За минулу добу об’єднані російсько-терористичні бандформування п’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку сіл Троїцьке та Новоолександрівка Попаснянського району вівся обстріл зі 120-мм та 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Українські військовослужбовці вимушені були відкрити вогонь у відповідь.

Інформація про втрати та руйнування не надходила.